22.4.18

“Αποφυγή, Αποτροπή, Εθνική Στρατηγική”! Ο Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης προειδοποιεί

Άρθρο του Επίτιμου Α/ΓΕΝ
ΚΟΣΜΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
στην εφημερίδα Real News
«Δεν πρέπει να γυρνάς την πλάτη σου σε ένα επαπειλούμενο κίνδυνο και να προσπαθείς να ξεφύγεις απ’ αυτόν. Αν το κάνεις θα διπλασιάσεις τον κίνδυνο».
Τσόρτσιλ 

Ο κ.Ερντογάν είναι στριμωγμένος, γεωπολιτικά, διπλωματικά κυρίως, όμως, οικονομικά που σημαίνει ότι η ένταση θα οξυνθεί, καθώς θα θελήσει να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του (π.χ. Τουρκοποίηση ΙΜΙΑ). Αυτό, απλούστατα, μεταφράζεται σε ποιοτικά εκθετική ένταση ΝΑ Μεσόγειου, Αιγαίου και Θράκης. Επειδή ο κ. Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, οι κινήσεις του θα πρέπει να είναι ορθά και συλλογικά μελετημένες. Ότι αφορά την «ορθοκρισία» ανησυχούμε, αλλά το συλλογικό αποτέλεσμα είναι Εθνομηδενικό (αντιφάσεις, πολιτική ιδιοτέλεια, διαχρονική αδιαφορία και αλόγιστες περικοπές στην άμυνα), καθώς και παρα-πληροφορημένος λαός που υψώνει (αφύλαχτες) σημαίες σε ελληνικότατα εδάφη που οι ιθύνοντες τους αποκαλούν, εμμέσως, αυτιστικούς. Προσφάτως, εμπεδώσαμε τη δήλωση «παρατηρήθηκε έλλειψη δυνάμεων», δηλαδή, έλλειψη πολιτικής ανδρείας που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς ταγούς της χώρας.
Ο κ. Ερντογάν έχει αποδείξει ότι δεν είναι Γιάνης και γνωρίζει καλά πως κερδίζονται οι εκλογές για πραγματοποίηση του οράματός του στα πλαίσια της Τουρκικής Στρατηγικής. Διορατικότητα, επιθετικότητα κατά της Ελλάδος με προετοιμασία κοινής γνώμης (αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης), προνοητικότητα (στρατιωτικά μέσα), αποφασιστικότητα και πολιτική ανδρεία, τα διαθέτει.
Από Ελληνικής πλευράς έχει αποδειχθεί η έλλειψη Εθνικής Στρατηγικής. «Εθνική Στρατηγική» εννοούμε την ύπαρξη συμπεφωνημένης και καταγεγραμμένης θέσης, όλων των πολιτικών δυνάμεων, επί των μειζόνων θεμάτων πολιτικής, δηλαδή, σταθερή γραμμή πλεύσης, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της ασφαλείας αυτού του τόπου.
Το στρατηγικό «τρίπτυχο» για την υλοποίησή της είναι: Πολιτική Ηγεσία, Ένοπλες Δυνάμεις και Λαός. Ένας λαός που την έχει κατανοήσει, πιστέψει και εμπιστεύεται τους θεσμούς.
Αποκρυπτογραφώντας δηλώσεις συμμάχων, αντιλαμβάνομαι θερμό καλοκαίρι. Εισπράττουμε ισχυρότατη ρητορική αλληλεγγύη, αλλά «η αξία μίας συμμαχίας για ένα της μέλος καθορίζεται από το ειδικό βάρος του τελευταίου μέσα στο σύνολο της συμμαχίας» Κονδύλης. Επομένως, σήμερα, το καλύτερο εργαλείο ταυτίζεται με «Ελλάδα». Τυχόν συμφωνίες πρέπει να γίνουν από αρίστους χειριστές, διορατικούς και ιστορικά σοφούς, καθόσον «αθέμιτα ατυχήματα» οδηγούν και σε αποτυχίες.
«Για να φθάσεις να πεις την αλήθεια θα πρέπει να μη περιμένεις πια τίποτα».
Ρίτσος
militaire