17.4.18

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν παίζουμε καουμπόηδες και ινδιάνους με τους Τούρκους»


Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Στ. Θεοδωράκης την πρωτοβουλία των νεαρών που τοποθέτησαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδες, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» που έχει ανάψει στο Αιγαίο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, το Αιγαίο δεν είναι «σκηνικό ούτε για τάλεντ σόου (παλαιο)πολιτικών, ούτε για τηλεοπτικά ριάλιτι.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Στ. Θεοδωράκης στο Facebook:

«Είναι, λοιπόν, πατριωτικό και επιβεβλημένο να βάλουμε όλοι από μια ελληνική σημαία σε κάθε βραχονησίδα του Αιγαίου;
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, γιατί πάλι κάποιοι αρχίζουν τους παραλογισμούς. Ελληνικές σημαίες πρέπει να υπάρχουν εκεί που ζουν άνθρωποι και μπορούν να τις φυλάσσουν.
Εκτός αν θεωρούν κάποιοι ότι το Λιμενικό, το Ναυτικό, ο Στρατός, η Αεροπορία, πρέπει να αναπτυχθούν σε καθεμιά από τις χιλιάδες βραχονησίδες του Αιγαίο. Να αφήσουμε τα σύνορα, να αφήσουμε τα νησιά μας και να αναπτυχθούμε στα βράχια. Λες και παίζουμε καουμπόηδες και ινδιάνους με τους Τούρκους.
Ας σοβαρευτούμε. Ας κρατήσουμε τις σημαίες για σημαντικότερες στιγμές. Ο ‘εκδρομικός πατριωτισμός’, όπως και τα συνεχή σενάρια πολέμου και οι υστερικές κορώνες πολιτικών, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα.
Όπως μου επισημαίνουν φίλοι ακρίτες, η ατμόσφαιρα της εμπόλεμης ζώνης που δημιουργούν κάποιοι, καταστρέφει κάθε ελπίδα ανάπτυξης και ευημερίας των νησιών μας.
‘Από την μια έχουμε να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση και από την άλλη τις τζάμπα μαγκιές κάποιων ανεγκέφαλων’. ‘Πού έχουν υπηρετήσει όλοι αυτοί, αλήθεια;’. ‘Και τέλος πάντων όποιος θέλει ηρωισμούς στην πρώτη γραμμή, να έρθει να ζήσει μόνιμα στην πρώτη γραμμή’. ‘Να βάλει τη σημαία και να μείνει δίπλα της να την φυλάει’ – έτσι μου τα είπαν, έτσι τα γράφω.
Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων. Ας προστατεύσουμε τον τόπο μας.
Δεν είναι το Αιγαίο σκηνικό, ούτε για τάλεντ σώου (παλαιό)πολιτικών, ούτε για τηλεοπτικά ριάλιτι».
politik