1.4.18

Η τελευταία ενημέρωση της ΕΥΑΘ για το νερό στη Θεσσαλονίκη


Κανονικά συνεχίζεται η ενίσχυση των δεξαμενών με το επιπλέον νερό από την Αραβησσό, απαραίτητο για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Αυτήν την ώρα έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται τα προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού. Στις υπόλοιπες περιοχές όπου προβλεπόταν από χτες 24ωρη διακοπή, η ενίσχυση με το επιπλέον νερό Αραβησσού έχει ήδη εξομαλύνει την υδροδότηση.
Επίσης, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι περιοχές του Αγίου Παύλου, μέρος του δήμου Συκεών και το Επταπύργιο, θα διακοπεί η υδροδότηση σε τμήμα των Συκεών (η περιοχή κάτω από το Άλσος Συκεών) από τη 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ..
Προβλήματα σε άλλες, επιμέρους περιοχές σχετίζονται με υπερβάλλουσες καταναλώσεις (πλύσιμο μπαλκονιών, αυτοκινήτων κ.λπ., οι οποίες δεν επιτρέπουν να φτάσει το νερό σε όλους τους καταναλωτές και κυρίως σε ψηλούς ορόφους), με θέματα πιέσεων και υψομετρικών διαφορών, αλλά και με τοπικές διαρροές που οφείλονται στις πολύωρες διακοπές. Για τις περιπτώσεις αυτές κι εφόσον προβλήματα εμφανίζονται σε μεμονωμένες οικοδομές, συνιστάται οι καταναλωτές να επικοινωνούν με το call center της εταιρείας (11124), ώστε να ενημερώνονται τα συνεργεία της περιοχής και να διενεργούν ελέγχους.
Η θολότητα που παρατηρείται είναι αναμενόμενη μετά από πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται οι καταναλωτές να αφήνουν για λίγο τη βρύση ανοιχτή.

Έκτακτες διακοπές σε επιμέρους περιοχές

  • Μόλις αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στη συμβολή των οδών Αρμενοπούλου και Υπουργού Φιλίππου Δραγούμη, και σε όλες τις παρακείμενες οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
  • Έχει διακοπεί η υδροδότηση στην οδό Αναξιμένους (όρια Τούμπας-Χαριλάου-Πυλαίας) και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης της υδροδότησης: 21:00.
politik