20.4.18

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες


tr-11

Ως μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» χαρακτηρίζει σε επίσημη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση του ΣτΕ να «απελευθερώσει», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα σρτην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικράτειας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι για μία ακόμα φορά η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.
Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν δηλώσεις στον Τύπο ότι και οι άλλοι πραξικοπηματίες θα απελευθερωθούν τις επόμενες μέρες. 
Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μία απλή εφαρμογή αναφορικά με τη διάρκεια της κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές. 
Η ελληνική δικαιοσύνη προλείανε το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης στην χώρα μας των πραξικοπηματιών προδοτών που στόχευαν τη δημοκρατία μας.
Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας αναφορικά με την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας». 

kathimerini