16.4.18

Εντατικοί έλεγχοι βραχονησίδων από το Λιμενικο Σώμα


Σε εντατικούς ελέγχους στις βραχονησίδες προχωρά σήμερα το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπάρχουν κινήσεις μετά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι υπέστειλε ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» κοντά στους Φούρνους.
Μέχρι αυτή την ώρα πάντως δεν έχει εντοπιστεί καμιά ύποπτη κίνηση από την πλευρά της γειτονικής χώρας, ενώ οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας και της Σάμου.

Στο μεταξύ να θυμίσουμε ότι η Αθήνα έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ για τα περί «αφαίρεσης της σημαίας», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα τέτοιο περιστατικό παραβίασης του ελληνικού κράτους.

Τι εκτιμούν στελέχη του Γενικού Επιτελείου Άμυνας

Πάντως στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει έντονος προβληματισμός από την τουρκική προκλητικότητα έστω και σε επίπεδο ρητορικής, με στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να εκτιμούν πως η Άγκυρα διεξάγει έναν υβριδικό επικοινωνιακό πόλεμο ώστε να εντείνει τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά.
politik