6.4.18

Έλληνες στρατιωτικοί: Πάσχα στις τουρκικές φυλακές – Συγκίνηση στο επισκεπτήριο των γονιών τους

Πάσχα μακρυά από τις οικογένειές τους θα κάνουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κάτι που έκανε το κλίμα στο επισκεπτήριο των γονιών τους την Μεγάλη Παρασκευή ιδιαίτερα «βαρύ».
Οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης βρίσκονται για 36η ημέρα στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη. Σήμερα (06.04.2018) είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, χωρίς διαχωριστικό τζάμι τους γονείς τους στο επισκεπτήριο που ξεκίνησε στις 13:00, στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας έμειναν με τους γονείς τους για μία ώρα, ενώ η συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και λόγω των ημερών, μιας και περνούν στην φυλακή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Παρέμβαση Τσίπρα

Ηχηρή είναι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.
Έλληνες στρατιωτικοί
Σε πρώτο πρόσωπο ο Πρωθυπουργός στη δήλωση – παρέμβασή του αναφέρει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».
Είναι ένα μήνυμα του Πρωθυπουργού και ενόψει του Πάσχα,με το οποίο οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.
Τηλεφωνική επικοινωνία του Προκόπη Παυλόπουλου με τους γονείς
Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητα τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Επικοινωνία και με τον Φώτη Κουβέλη/h4>

Νωρίτερα και λίγη ώρα πριν το επισκεπτήριο και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και την ταχύτερη επιστροφή. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά»

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».
Ο Πατριάρχης τόνισε χαρακτηριστικά πως «κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους»
Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν στα χέρια των τούκρων την πρώτη Μαρτίου και συμπληρώνουν πια 36 ημέρες στις φυλακές υψήστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή οι γονείς τους θα τους επισκεφθούν για ακόμη μια φορά και θα τους μεταφέρουν τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης.
newsit

*O Πατριάρχης στη Κωνσταντινούπολη ( ο επονομαζόμενος οικουμενικός)  δεν βρήκε καμία λέξη να πεί για τους Έλληνες στρατιώτες. Μόνο να ευλογεί τους ομοεθνείς του τούρκους στρατιώτες  ξέρει. Ούτε για την Αγία Σοφία  που ο τρελός Ερντογάν την αποκάλεσε τζαμί, είπε τίποτα!
Μήπως ήλθε η ώρα ο φιλοπαπικός  Μητροπολίτης να αντικατασταθεί και η έδρα του Πατριαρχείου να μεταφερθεί σε ελεύθερο Ελληνικό έδαφος, ώστε να μπορεί να ασκεί το Πατριαρχείο τα καθήκοντά του ελεύθερα;
Φ. Ιωάννου