1.4.18

Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό που σέβεται τη δικαιοσύνη και όχι Σουλτάνο


Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνγια τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των “8” είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ιδίαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμοπροκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Καθίσταται δε, σαφές ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται τις αποφάσεις της».
«Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις» υπογραμμίζει η ίδια ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Την ίδια στιγμή μάλισταπου γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιαςστρατιωτικής συμμαχίας».

«Είμαστε κράτος δικαίου, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη»

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνμ ντυμένος με παραλλαγή, άφησε αιχμές άφησε κατά της Δύσης αλλά και τις χώρας μας, παρομοιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την υπόθεση με αυτήν των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν χώρα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Τότε, από τον κ. Τσίπρα, που του είχα μιλήσει, μου είχε πει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την υπόθεση. Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει».
Στη συνέχεια, ο Ερντογάν, μιλώντας στην Αντιόχεια, έστρεψε τα «πυρά» του κατά της Δύσης.
«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραβίασαν τα σύνορα, ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς. Λυπάμαι πολύ, είμαστε κι εμείς κράτος δικαίου. Αυτή η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ότι αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες, εννοώντας τους 8 Τούρκους, δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».
cnn.gr