25.4.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εξιχνιάσθηκε περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου από εταιρεία που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς ημεδαποί, δύο εκ των οποίων είναι ήδη κρατούμενοι σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος νεαρής γυναίκας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Η λεία τους ανέρχεται περίπου σε 205.000 ευρώ

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επισταμένη και μεθοδική έρευνα, εξιχνίασαν περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου από εταιρεία που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης η οποία έλαβε χώρα κατά το έτος 2016.


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 45, 32 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς. Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτοι είναι ήδη κρατούμενοι σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος νεαρής γυναίκας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρείς άντρες, το Νοέμβριο του 2016, αφού διέρρηξαν επιχείρηση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ αφαίρεσαν επιπλέον χρήματα, τρείς (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές  από χώρους της εταιρείας.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν φορτηγό της επιχείρησης στο οποίο προκάλεσαν φθορές, το οποίο λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 28χρονος δράστης, σε προγενέστερο χρόνο, μαζί με συνεργούς του, διέρρηξε εταιρεία στην περιοχή της Αγχιάλου, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η συνολική λεία των δραστών αφορά σε χρηματικό ποσό περίπου (205.000) ευρώ, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.