17.4.18

Βίντεο: Διαδηλωτής ξυλοκοπά αστυνομικό της ΥΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη


Βίντεο: Διαδηλωτής ξυλοκοπά αστυνομικό της ΥΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη

Αν αντί για ΕΛ.ΑΣ ήταν η  Χωροφυλακή, θα είχε πεί  επί τόπου ο νταής το ..."Δεσπότη Παναγιώτη".
Η έστω και εκ των υστέρων ταυτοποίησή του είναι εύκολη και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω για τυχόν μη δίωξή του...
Juan
Τον ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού της ΥΜΕΤ από έναν πολίτη στο περιθώριο διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας δικηγόρος.
Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και ο δικηγόρος ανέβασε το βίντεο στο λογαριασμό του στο Στο περιθώριο της διαμαρτυρίας, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε ο δικηγόρος, φαίνεται ένας διαδηλωτής να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο έναν αστυνομικό της ΥΜΕΤ. Στο σημείο φτάνουν συνάδελφοι του αστυνομικού, που χτυπούν τον άνδρα με γκλομπ, ο οποίος απομακρύνεται χωρίς να συλληφθεί.

«Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται και δημοσιοποιείται βίαιη επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου στην Ελλάδα και δεν έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμο συνέβαινε αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα είχαν αντιδράσει άμεσα και ο δράστης θα είχε συλληφθεί» δήλωσε τη Δευτέρα στο thestival.gr συνδικαλιστής της ΕΑΥΘ. 
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αστυνομικές πηγές στη Θεσσαλονίκη ανέφεραν πως η ευθύνη για το πρωτοφανές περιστατικό δεν βαρύνει τις δυνάμεις της ΥΜΕΤ αλλά τις δυνάμεις της Ασφάλειας. Αξιωματικός της ΓΑΔΘ δήλωσε στο thestival.gr ότι το τμήμα ενημέρωσης της Ασφάλειας δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έτσι οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς της ΥΜΕΤ. Ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει ότι τη στιγμή που ο διαδηλωτής γρονθοκόπησε τον αστυνομικό δεν μπορούσε να γίνει σύλληψη. Έπρεπε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τον δράστη. 
cnn.gr