29.4.18

Διπλό φονικό με στόχο το χρηματοκιβώτιο στον Στρόβολο: «Ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε»! Ο 22χρονος ήταν ο κουκουλοφόρος

Με γοργούς ρυθμούς «τρέχουν» οι εξελίξεις για τη διαλεύκανση της διπλής δολοφονίας στον Στρόβολο, με θύματα τον καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη συζύγό του Ντίνα Σεργίου, που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου υπόπτου, για τον οποίο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το πρωί την οκταήμερη κράτησή του.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο 22χρονος είπε στην Αστυνομία πως ήταν ο άνθρωπος με την κουκούλα και παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.
Ο 22χρονος ύποπτος δεν απασχόλησε ξανά στο παρελθόν την Αστυνομία, ωστόσο σύμφωνα με το SigmaLive, πρόκειται για άτομο που εμπλέκεται με τα ναρκωτικά.
Τι ειπώθηκε στη δίκη
Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό οκταήμερη κράτηση ακόμη τρία πρόσωπα ηλικίας 33, 22 και 23 ετών, που φέρονται να σχετίζονται με το διπλό φονικό στο Στρόβολο μετά την κατάθεση τους ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και πρόκειται για την 22χρονη σύντροφο του 33χρονου υπόπτου που είχε συλληφθεί πρώτος για την ίδια υπόθεση και τον 23χρονο ετεροθαλή αδερφό του.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ανώτερος Υπαστυνόμος, Κουμέτος Κουμέτου, ανάφερε ότι σύμφωνα με μαρτυρία της 22χρονης, ο 33χρονος, ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του, ο 22χρονος που συνελήφθη χθες και η ίδια είχαν συναντηθεί πολύ πριν τη διάπραξη του εγκλήματος με στόχο να οργανώσουν τη ληστεία του χρηματοκιβωτίου που φαίνεται να βρισκόταν στο σπίτι των δύο θυμάτων.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», όπως ομολόγησε η 22χρονη, ο 33χρονος ήξερε που ακριβώς βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο μέσα στο σπίτι και τους είπε ότι μπορεί να χρειαστεί και να σκοτώσουν.
Ο 22χρονος στη κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ανέβηκε στον πάνω όροφο και είδε τα θύματα νεκρά.
Μετά από μαρτυρία της 22χρονης, ο 22χρονος ήταν αυτός που μετέφερε τον 33χρονο στη σκηνή του εγκλήματος και σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, ο 22χρονος φέρεται να είναι ο δεύτερος ύποπτος που μπήκε τελικά στο σπίτι και άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος.
newsit.com.cy