29.4.18

Κύπρος: Συνελήφθη και τέταρτο άτομο ηλικίας 22 ετών για το στυγερό διπλό φονικό στην Λευκωσία!

Στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου, του τέταρτου συνολικά, προχώρησε η αστυνομία για το διπλό φονικό, που έλαβε χώρα στο Στρόβολο Λευκωσίας. Το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε στην αστυνομία άτομο 22 ετών, με στόχο τη διευκόλυνση των ανακρίσεων για τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Ήδη για την ίδια υπόθεση είναι υπό κράτηση τρία ακόμη άτομα, 33, 22 και 23 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος υποστήριξε στην αστυνομία ότι ο ετεροθαλής αδελφός του- ο 23χρονος- του δήλωσε πως εκείνος σκότωσε το ζευγάρι.
Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου ο 23χρονος και η 22χρονη συμβία του 33χρονου, την οποία ο τελευταίος ενέπλεξε στην υπόθεση. Ο 23χρονος υποστήριξε ότι ο αδελφός του κατέθεσε ψέμματα στην αστυνομία.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. 
Δεν εντοπίστηκαν τα κίνητρα 
Ούτε χθες κατέστη δυνατόν να ξεκαθαρίσει η εικόνα για τα πραγματικά κίνητρα των δραστών του εγκλήματος, αφού υπάρχουν ακόμη κενά στην υπόθεση και βασανιστικά ερωτήματα. Τα γεγονότα της 18ης Απριλίου δεν συνάδουν με τα χαρακτηριστικά ενός εγκλήματος, το οποίο σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του 33χρονου σχεδιαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Παρουσιάζεται μια υπόθεση ληστείας με λάθη και αντικρουόμενους ισχυρισμούς. Ένας δράστης που αφήνει τα παπούτσια του στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά παίρνει μαζί του τα κορδόνια. Ο 33χρονος ύποπτος κατονόμασε τον αδελφό του ως δολοφόνο, την ίδια ώρα που με βάση τη μαρτυρία του 15χρονου γιου της οικογένειας, φέρεται να ήταν το πρόσωπο που του έκλεισε το στόμα, πληροφορώντας τον ότι σκότωσε τους γονείς του, τον κάλεσε να ανοίξει την πόρτα στο συνεργάτη του και τον «καθησύχασε» ότι δεν θα τον πείραζε καθώς ήταν και εκείνος πατέρας ενός μικρού παιδιού.
pronews