2.4.18

Οι Αυστριακοί «βλέπουν» απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αιχμαλώτων την Κυριακή του Πάσχα!

Ένα Θαύμα της Ανάστασης βλέπει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σύμφωνα με την DW αναφερόμενη στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών που παραμένουν μετά και την τελευταία απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στις φυλακές της Ανδριανουπόλεως ισχυριζόμενη ότι είναι πολύ πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι ξαφνικά μέχρι την επόμενη Κυριακή που συμπίπτει με το ορθόδοξο Πάσχα.

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το συνέστησε ανοιχτά στη Βάρνα στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο» αναφέρει η εφημερίδα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτές τις ημέρες θα υπάρξει η παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ο οποίος θα ζητήσει από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να αφήσει τους 2 στρατιωτικούς να κάνουν Πάσχα με τους δικούς τους.
Η ημερομηνία είναι πολύ σημαντική και για τον Ρώσο πρόεδρο λόγω του συμβολισμού της καθώς θα θυμίζει στο συλλογικό ασυνείδητο του ελληνικού λαού, σε περίπτωση επιτυχούς παρέμβασης, ποιος κατάφερε να επιστραφούν οι δύο αιχμάλωτοι, κάτι που αντίθετα δεν θα το έχουν καταφέρει οι ΗΠΑ που θα έχουν φανεί αδύναμες να επιλύσουν μια τέτοια κρίση ανάμεσα σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Στο ίδιο άρθρο φιλοξενείται συνέντευξη του Νικόλα Κατσίμπρα, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Είναι επικεφαλής του HALC (Hellenic American Leadership Council) στη Ν. Υόρκη και υπηρέτησε επί 9 χρόνια στο ΠΝ.
O Κατσίμπρας υποστηρίζει ότι πίσω από την στρατηγική όλο και μεγαλύτερων εντάσεων στο Αιγαίο βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα της γείτονος στο Αιγαίο και την Κύπρο.
«Γι' αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε κλιμάκωση των απειλών, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά» λέει.
«Μερικές από τις αξιώσεις υπηρετούν εσωτερικοπολιτικούς στόχους, άλλες είναι πραγματικές απειλές της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα στα δύο, κυρίως μετά την ιστορικών διαστάσεων αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας πέρυσι».
Ο Έλληνας λέκτορας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι «με την κάθε νέα πρόκληση μεγαλώνει η πιθανότητα ατυχήματος κυρίως λόγω της επιθετικής στάσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων»
pronews