12.4.18

Στροφή 180 μοιρών Ν.Τραμπ για Συρία; - «Θα δούμε τι θα γίνει & αν θα γίνει - Η κόντρα με Ρωσία είναι έργο εισαγγελέα»!

Λέτε να τον επηρέασε η δήλωση "κυβερνητικών πηγών" ότι δεν θα του ...επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει τη βάση της Σούδας για επιθέσεις κατά της Συρίας; (Κάπου εδώ γελάνε....!!!) Juan
«Ενα βήμα πίσω» έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Τραμπ αναφορικά με την επίθεση που ανήγγειλε χθες στη Συρία με «νέους, ωραίους και έξυπνους πυραύλους»

 Το νέο του tweet με το εξής κείμενο: «Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. Μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα τελικά! Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ υπό τη διακυβέρνησή μου έκαναν τεράστια δουλειά ώστε να ξεφορτωθεί η περιοχή τον ISIS. Που είναι το “Ευχαριστώ Αμερική;”»ήταν το δεύτερο που διαφοροποιούσε την στάση του στο συριακό ζήτημα.
Χθες είχε tweet-άρει με το εξής εντυπωσιακό περιεχόμενο: «Η εχθρότητα με τη Ρωσία οφείλεται κυρίως στην ψευδή και διεφθαρμένη Ρωσική Έρευνα, που προκάλεσαν όλοι οι πιστοί Δημοκρατικοί, ή πρόσωπα που εργάστηκαν για τον Ομπάμα. Ο (ειδικός εισαγγελέας) Μάλερ είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες συγκρούσεις (συμφερόντων) ευθύνες»!
«Η εχθρότητα με τη Ρωσία οφείλεται κυρίως στην Ψευδή και Διεφθαρμένη Ρωσική Έρευνα, που προκάλεσαν όλοι οι πιστοί Δημοκρατικοί, ή πρόσωπα που εργάστηκαν για τον Ομπάμα. Ο (ειδικός εισαγγελέας) Μάλερ είναι εκείνος που έχει τις περισσότερα συμφέροντα. Χωρίς άλλα σχόλια…!»
(Donald J. Trump✔@realDonaldTrump
Much of the bad blood with Russia is caused by the Fake & Corrupt Russia Investigation, headed up by the all Democrat loyalists, or people that worked for Obama. Mueller is most conflicted of all (except Rosenstein who signed FISA & Comey letter). No Collusion, so they go crazy!)
Για όσους δεν κατάλαβαν ο Ν.Τραμπ ισχυρίζεται ότι για την ένταση με τη Ρωσία (και...) στο θέμα της Συρίας, ευθύνονται οι Δημοκρατικοί, οι συνεργάτες του Ομπάμα και ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ!
Απίθανο; Οχι και τόσο!
Την ένταση με τη Ρωσία, όντως την υποδαυλίζουν οι Δημοκρατικοί και η απίθανη έρευνα για την «ρωσική εμπλοκή» στις... αμερικανικές εκλογές (!) όντως έχει δηλητηριάσει τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.
Το ζήτημα είναι ότι ο Ν.Τραμπ, δείχνει πώς αντιλαμβάνεται ότι «το βαθύ κράτος» ίσως του στήνει παγίδα στο συριακό και δείχνει διάθεση «να κάνει πίσω».
Ισως αντιλήφθηκε ότι αν «δεν πάει καλά» η επίθεση και έχουν σοβαρές απώλειες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ίσως οι ώρες του να είναι μετρημένες στην προεδρία και σίγουρα θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές.
Στα επόμενα 24ωρα θα δούμε προς τα πού οδεύει η κατάσταση.
Πάντως ο Ν.Τραμπ δεν δείχνει διατεθειμένος να «φάει τη φόλα» στο συριακό...
Μέσα σε όλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο: Χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας πως «θα παραμείνουν σε στενή επαφή».
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν τόνισε πως «η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει καμία συμμαχία ή συνεργασία με ΗΠΑ, Ρωσία και Ιράν».
Παράλληλα, ανεξάρτητα απ' το «διπλωματικό πόλεμο» το Κρεμλίνο δίνει τη διαβεβαίωση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ρωσικές και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για τον συντονισμό των επιχειρήσεων των δύο πλευρών στη Συρία είναι «ενεργός».
Ο δίαυλος αυτός επικοινωνίας είναι μία ειδική τηλεφωνική γραμμή και στόχος της είναι ο συντονισμός των αμερικανικών και των ρωσικών επιχειρήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων.
Η γραμμή «βρίσκεται σε ενεργή κατάσταση και χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
pronews