30.3.18

“Κλείδωσε” και η απόκτηση τεσσάρων σκαφών Mark V από το Πολεμικό Ναυτικό


Τα καλά νέα της ημέρας δεν τελείωσαν με τα νέα για τις FREMM και την Belh@arra, αλλά μάλλον συνεχίζονται, με ένα μικρότερο νέο μεν, αλλά μεγάλης σημασίας δε, όπως μεταδίδει το ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Η απόκτηση των Mark V από το Αμερικανικό Ναυτικό μέσω των προγραμμάτων Excess Defence Articles (EDA), έχει προφανώς κλείσει.

Αυτό φανερώνει η Υπηρεσία Προμηθειών της Αμερικανικής Κυβέρνησης, καθώς κάνει διαγωνισμό για την μεταφορά των 4 Mark V σε ελληνικό έδαφος (ελληνικά ύδατα, καθώς ελπίζουμε να κάνουν πολλά μίλια με τους ΟΥΚάδες μας!).
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «σύμφωνα με την Υπηρεσία, τα 4 Mark V θα πρέπει να φορτωθούν στις 29 Οκτωβρίου 2019, από το North Island, στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, ενώ προορισμός θα είναι το λιμάνι του Πειραιά. Μαζί με τα σκάφη θα ταξιδέψουν και οι μεταφορείς τους, όπως και μονάδες παροχής ισχύος.
»Για τα Mark V έχουμε γράψει ξανά. H προσθήκη τους στο οπλοστάσιο των ΟΥΚ είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποκτούν ένα σχεδόν stealth μέσο, υψηλής ταχύτητας, για διείσδυση και απαγκίστρωση σε εχθρικό έδαφος σε μεγάλες αποστάσεις».
defence-point