23.3.18

Τουρκία: Kαι S-400 και Patriot και ευρωπαϊκά Α/Α συστήματα - Τα παίρνει όλα και της δίνουν όλοι


Όλοι βρίζουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά όταν έρχεται η ώρα των πράξεων όλοι του προσφέρουν ότι ζητάει: Έτσι η Τουρκία δεν αρκείται μόνο στους S-400 αλλά θα αγοράσει και αμερικανικούς Patriot και ευρωπαϊκά Α/Α συστήματα.

Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι του τα δίνουν με χαρά παρά το γεγονός της δυσαρέσκειας που έχουν με την ερνογανική Τουρκία.
Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχουν διαπραγματεύσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ και τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam για την προμήθεια νέων συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας.
Τον Ιανουάριο, η Τουρκία υπέγραψε με την Eurosam συμβόλαιο 18 μηνών για μια μελέτη για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς, σε μια κίνηση για στενότερη αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία και την Ιταλία.
Πέρυσι τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, και το Κρεμλίνο.
pronews