29.3.18

Από ένα σωλήνα εξαρτάται όλη η Θεσσαλονίκη! Κανένα Gay-parade πότε θα κάνουμε;


Παρατείνεται η διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη – Στέγνωσε και… νέκρωσε η πόλη!

Το νερό εξαφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη και η πόλη άρχισε να νεκρώνει. Οι νοικοκυρές δε μπορούν να μαγειρέψουν, οι τουαλέτες στα σχολεία δε λειτουργούν ενώ σταματούν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, καθώς από τον τρίτο όροφο και πάνω, οι βρύσες του νοσοκομείου δεν βγάζουν νερό.
Οι επαγγελματίες της πόλης δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και ολόκληρη η πόλη, κυριολεκτικά, έχει… «χάσει τα νερά» της.

Η νέα ανακοίνωση για παράταση στη διακοπή νερού

Νέα ανακοίνωση, αναφορικά με την εξέλιξη της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, εξέδωσε αργά το απόγευμα η ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Εταιρείας, μέχρι και τις 8 αύριο το πρωί τελικά θα συνεχιστεί η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο!
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η ΕΥΑΘ ενημέρωνε ότι από τις 10 απόψε, μέχρι τις 6 το πρωί της 30ής Μαρτίου, θα διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρη,Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας – Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου – Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα.
 

Σε απόγνωση ο κόσμος ψάχνει νερό στους δρόμους

Από το πρωί, βγήκαν στους δρόμους οι Θεσσαλονίκης για να βρουν νερό. Οι φωτογραφίες του seleo είναι ενδεικτικές της κατάστασης:
 
 
Τα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά αδειάζουν ενώ άλλοι, πιο τυχεροί, στην περιοχή της Νεάπολης, εκμεταλλεύονται τη δημόσια βρύση, η οποία δεν έχει στερέψει.
Δείτε τις εικόνες στο παρακάτω βίντεο:

Αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από σήμερα, Πέμπτη, για να διασφαλιστεί η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, εξαιτίας της πλήρους διακοπής υδροδότησης του Ιδρύματος από την ΕΥΑΘ. Οι Πρυτανικές Αρχές προχωρούν σε αυτήν την ενέργεια έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των αρμόδιων υπηρεσιών του Ιδρύματος με την ΕΥΑΘ, από την οποία προέκυψε ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει παροχή νερού στο Πανεπιστήμιο για ολόκληρη τη σημερινή ημέρα, εξαιτίας της σοβαρότατης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που τροφοδοτεί ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με την ενημέρωση ισχύει για σήμερα, ενώ μέχρι αύριο το πρωί, θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση για το πότε θα αρχίσει η κανονική λειτουργία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κλειστά αύριο σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης που παρουσιάζονται τα τελευταία 24ωρα ύστερα από τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού. Με ανακοίνωση της η διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρει πως «λόγω των προβλημάτων υδροδότησης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, 30 Μαρτίου, όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί έως σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου».
«Την απόφαση για το ποια σχολεία θα κλείσουν ή όχι, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, θα την λάβουν οι διευθυντές», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.
Στο δήμο Καλαμαριάς η δημοτική αρχή αποφάσισε σήμερα να καλύψει τις ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων με μια υδροφόρα, ενώ το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και αύριο, Παρασκευή. Στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου, αύριο το πρωί, με την έναρξη του ωραρίου των μαθημάτων δεν θα μπουν τα παιδιά στις αίθουσες, εάν δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, seleo, life-events, Foititikanea