31.3.18

Τουρκικά drones μόνιμα στο Αιγαίο! ΒΙΝΤΕΟ


Εξέλιξη που θα «τρελάνει» την Ελλάδα χαρακτηρίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης την απόφαση να εξοπλιστούν τα τουρκικά πλοία που πετούν στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου ΑΝΚΑ (δηλ. ελληνικά Φοίνιξ - από την ελληνική μυθολογία), τουρκικής κατασκευής.

Μέχρι τώρα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γνωστά ως ΑΝΚΑ, χρησιμοποιούνταν από τη στρατοχωροφυλακή και το στρατό ξηράς. Τώρα -με βάση συμφωνία που υπογράφηκε με την εταιρεία ASELSAN και το πολεμικό ναυτικό- θα πετούν και θα επιτηρούν και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.  Ήδη στις 27 Μαρτίου,μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαταξει κινητοπίηση με την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις πρώτες τους πτήσεις στους ουρανούς του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.


Tα ΑΝΚΑ, με το προηγμένο σύστημα που διαθέτουν, συλλέγουν πληροφορίες, χρησιμοποιούνται για διερευνητικούς σκοπούς και εκτελούν  αποστολές παρακολούθησης. Διαθέτουν σύστημα που αναγνωρίζουν οικεία ή εχθρικά αεροσκάφη και μέσω συστήματος υπολογιστή μεταδίδουν ό,τι «βλέπουν».

Τα ΑΝΚΑ δεν φέρουν όπλα, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στο Αφρίν της Συρίας και ανήκουν στο γαμπρό του Ερντογάν, σύζυγο της μικρότερης κόρης του, Μπαϋρακτάρ.

Η εξέλιξη αυτή, τράβηξε το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων, που συνδυάζουν τη χρονική συγκυρία της συμφωνίας αυτής με την ένταση που επικρατεί τελευταία με την Ελλάδα λόγω των Ιμίων.

Με πληροφορίες από www.ant1iwo.com


armyvoice
_______________________
Είναι δυνατόν, οι μεγάλοι "καθηγητάδες" των Ελληνικών Πανεπιστημίων να μην είναι σε θέση να κατασκευάσουν ηλεκτρονικούς παρεμβολείς ώστε να μπορεί ο ΕΣ να αποπροσανατολίζει και να καταρρίπτει έτσι τα εχθρικά drones;
Υπενθυμίζουμε ότι οι τούρκοι έχουν ήδη κατασκευάσει τέτοια συστήματα.Οι δικοί μας με τι ασχολούνται με τα δικαιώματα ασύλου αλητών στα πανεπιστήμια και με τα "οικονομικά" τους προβλήματα;
Αν πάλι είναι τόσο άσχετοι, ας αναθέσουν στους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες να τους δείξουν πως κατασκευάζονται παρεμβολείς συχνοτήτων.
Άντε να μην γράψω και άλλα...
Juan