14.3.18

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν σιιτική κωμόπολη στη βορειοδυτική Συρία υπό κυβερνητικό έλεγχο


Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σιιτική κωμόπολη που τελεί υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία του Χαλεπιού -κοντά στον θύλακα της Εφρίν– και πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη αφού είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι πλήττουν ευθέως συριακή πόλη υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικούς ακτιβιστές που επικαλείται το Al Masdar News, τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την κωμόπολη Νουμπλ αρκετές φορές.
Οι πρώτες αναφορές μιλάνε για τρεις άμαχους νεκρούς από την τουρκική αεροπορική επιδρομή.
Επιπλέον, τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν το σημείο ελέγχου Αλ Χαράς, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των εδαφών που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας και εκείνων που ελέγχουν οι Κούρδοι. Οχτώ Σύροι εθνοφύλακες σκοτώθηκαν.
Σύροι σιίτες εθνοφύλακες από τη Νουμπλ έχουν σπεύσει στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων που μάχονται με τους Τούρκους εισβολείς στην Εφρίν.
Η Τουρκία αποθρασύνεται συνεχώς εξαιτίας της ανοχής της Μόσχας και της Τεχεράνης και πλέον προχώρησε σε επίθεση που είχε στόχο κυβερνητικές θέσεις σε κυβερνητικό έδαφος.

Πολεμικός χάρτης της Εφρίν: Με γαλάζιο χρώμα είναι τα συριακά εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο είναι η κυβέρνηση της Συρίας, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις.


tribune