25.3.18

Το Κράτος Απροσμάχητον μονο εμείς, η Υπέρμαχος Στρατηγός τα υπόλοιπα…


ΕΠΩΦΕΛΗΣ καθίσταται η πανεθνική συνειδητοποίηση, εσχάτως, της κατεπείγουσας ανάγκης για αποφασιστική ενδυνάμωση της Αποτρεπτικής Ισχύος Ελλάδος και Κύπρου. Απέναντι στην επικίνδυνα εκτραχυνόμενη βουλιμία των Τούρκων Κατακτητών. Εν μέσω επικινδυνότερων πολεμικών αναδιατάξεων, αιματηρών αναταράξεων ανακατάταξης και αναδιανομής του συσχετισμού δυνάμεων και στυγνών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή μας, επί των ημερών μας.

Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ
ΠΡΩΤΙΣΤΟ καθήκον αμφοτέρων των κρατών: Η ραγδαία ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ώστε η επιχειρησιακή τους ικανότητα, τα οπλικά τους συστήματα και η πολεμική τους ετοιμότητα, να πείθουν τον εχθρό ότι δεν τον συμφέρει ν’ ανοίξει την «πόρτα του φρενοκομείου»:
– Να πείθουν τον εχθρό ότι θα υποστεί πολλαπλάσιες ζημιές, συγκρινόμενες με τα κέρδη που προσδοκεί.
– Σε αυτό ακριβώς συνοψίζεται η έννοια και όλη η Ικανότητα Αποτροπής. Αποτροπής του πολέμου.
– Επαλήθευση και του κλασικού πλέον «si vis pacem, para bellum = αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο».
– Γιατί αυτό ακριβώς καταλαβαίνει περισσότερο και αυτό πρωτίστως μετρά ο εχθρός, αφ’ ενός.
– Και αυτό υπολογίζουν οι αναδιανέμουσες (αλληλο-αντι-μαχόμενες) τους συσχετισμούς δυνάμεων και συμφερόντων μεγάλες δυνάμεις, αφ’ ετέρου.
ΙΣΧΥΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ και Ικανότητα Αποτροπής σημαίνει πρώτ’ απ’ όλα και πάνω απ’ όλα Κράτος Απροσμάχητον. Με πρωταρχικό καθήκον την ελευθερία και την ασφάλειά του. Ως ύψιστη αδιαπραγμάτευτη erga omnes (έναντι πάντων) στρατηγική του. Για την οποία και η μέγιστη έγνοια και φροντίδα:
– Για την Οικονομία, την Κοινωνική Συνοχή, το Αγωνιστικό Φρόνημα, την Παιδεία, την Αμυντική Θωράκιση, την Επιδέξια Διπλωματία, τη «Συμμετοχική» Δημοκρατία, κατά τρόπον ώστε:
– Όλοι σχεδόν οι πολίτες των δύο κρατών, Κύπρου και Ελλάδος, να αισθάνονται προσωπική τους τιμή και υπερηφάνεια τη συμβολή στο Απροσμάχητον του Κράτους.
– Προσελκύοντας και την αποτελεσματική συνδρομή της Ελληνικής Διασποράς, για όλους τους όρους ενδυνάμωσης των εξωτερικών και εσωτερικών Συντελεστών Εθνικής Ισχύος.
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23η Μαρτίου 2018, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των αρχηγών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δύο μας κράτη, Αθηνών και Λευκωσίας, πέτυχαν διπλωματικά σπουδαίο επίτευγμα στον τομέα των Εξωτερικών Συντελεστών Αποτρεπτικής Ισχύος, έναντι της επιβουλευόμενης νεο-οθωμανικώς αμφότερα τα κράτη, επικίνδυνης τουρκικής βουλιμίας του νεο-σουλτάνου Ερντογάν.
– Στην Κύπρο και στην Ελλάδα, από τον Έβρο και το Αιγαίο, από το Καστελλόριζο και την Γαύδο της Κρήτης, ως τις νότιες θάλασσες της Κύπρου, οφείλουν να ορθωθούν και να πυργωθούν τάχιστα – και προπάντων πειστικά erga omnes – οι Εσωτερικοί Συντελεστές Εθνικής Ισχύος. Διασφαλίζοντας εμπράκτως τους όρους του Απροσμάχητου Κράτους.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ επετεύχθη αυτό στα 44 ήδη χρόνια της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ’74 ελληνικά εδάφη της Κύπρου, είναι ένα ενδιαφέρον προς μελέτη κι εξαγωγή συμπερασμάτων κεφάλαιο, για όσους οι εκάστοτε εκλογικές πλειοψηφίες του λαού ψήφοις εμπιστεύονταν να κυβερνούν στη Λευκωσία και στην Αθήνα. Δεν είναι – δεν πρέπει να είναι πλέον – πηγή καυγάδων προς επιβεβαίωση της προγονικής πανάθλιας και αυτοκαταστροφικής εμφύλιας, ενδημικής μας έριδας και Διχόνοιας. Είναι – πρέπει να είναι – επαρκώς μελετημένο με αδέκαστη ψυχρότητα, παράδειγμα προς αποφυγήν.
ΑΥΤΟΙ τους οποίους, για χιλιάδες διαφορετικούς λόγους, η πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε να κυβερνούν ΤΩΡΑ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ό,τι κι αν οι ίδιοι πίστευαν ή έκαναν στο παρελθόν, έχουν ΤΩΡΑ εναργέστατο μπροστά στα μάτια τους το εθνικό καθήκον του Απροσμάχητου Κράτους. Erga Omnes.
ΤΟ ΕΤΟΣ 626 που ο αυτοκράτωρ Ηράκλειος βρισκόταν με τις ένοπλες δυνάμεις του Βυζαντίου μακριά σε εκστρατεία κατά των Περσών εισβολέων, απ’ τους Αβάρους πολιορκητές κινδύνευσε η Πόλις. Εκεί στην Κωνσταντινούπολη όρθωσαν την Αμυντική τους Θωράκιση όσοι ζούσαν στην Βασιλεύουσα. Δεν την άφησαν ανοχύρωτη.
Κι η Υπέρμαχη Στρατηγός «έχουσα το Κράτος Απροσμάχητον», μερίμνησε να συμβεί ο «τυχαίος», καταστροφικός για τον στόλο των Αβάρων, ανεμοστρόβιλος που διέσωσε την Πόλιν, για να ψάλλουμε με πρώτο τον τότε Πατριάρχη Σέργιο έκτοτε, απ’ την Παναγία των Βλαχερνών, σε όλη την Ορθόδοξη Ρωμιοσύνη, επί 1392 χρόνια, ορθοστάθην, κάθε χρόνο τον Ακάθιστο Ύμνο.
ΩΣΠΟΥ βρέθηκε, καταλλήλως προετοιμασμένη απ’ τους Βελεστινλήδες και την Φιλική Εταιρεία, πριν 197 χρόνια, η λαμπρότερη σε γενναιότητα γενιά των προ-προ-παππούδων μας του 1821. Για να ορθώσει στον κόσμο και στους αιώνες την Ελληνική Επανάστασή μας. Χρέος και προς Εκείνους και προς τους μέλλοντες Απογόνους τους, το Κράτος Απροσμάχητον…

defence-point