29.3.18

Πολιτικό άσυλο ζητά ο Τούρκος που πέρασε μεθυσμένος τα σύνορα

Δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Τουρκία ο 42χρονος που πέρασε μεθυσμένος τα σύνορα στις Καστανιές καταφέρνοντας να ξεφύγει από τελωνειακούς αστυνομικούς και στρατιώτες, οι οποίοι μάλιστα πυροβόλησαν και στον αέρα στην προσπάθειά τους να τον αποτρέψουν. Αυτό αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.thrakinea.gr

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο 42χρονος έχει καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και σύμφωνα με όσα είχε πει στην αρχική του κατάθεση θέλει να μεταβεί στη Σουηδία όπου βρίσκονται τα παιδιά του.


Ο Τούρκος φυγάς δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και το μονομελές δικαστήριο του επέβαλε τρεις μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και 1.500 ευρώ πρόστιμο.
 Σε βάρος του έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ο 40χρονος κατάφερε να περάσει τα σύνορα αν και έγινε αντιληπτός από στρατιώτες της Τουρκία οι οποίοι και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Μαζί του επιχείρησαν να μπουν στο έδαφος της χώρας μας ακόμη τρία άτομα, οι οποίοι όμως συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες.

Μόλις μπήκε στο ελληνικό έδαφος συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι τον οδήγησαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας.

Ο άνδρας, υδραυλικός στο επάγγελμα, δεν μπορούσε για ώρες να καταθέσει, καθώς δεν είχε επαφή με το περιβάλλον γύρω του, λόγω της επήρειας του αλκοόλ.

Είναι Τούρκος Κουρδικής καταγωγής με μόνιμο τόπο κατοικίας τα Άδανα. Στην κατοχή του βρέθηκε διαβατήριο αλλά όχι βίζα.


armyvoice