8.3.18

«Αιχμάλωτους ομήρους εσείς; - Κλάδο ελαίας εμείς» - Την γραμμή του πολιτικού κατευνασμού επέλεξε ο Α.Τσίπρας


TΡΙΧΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ!  Juan
Την πολιτική του κατευνασμού επέλεξε ο πρωθυπουργός  Α.Τσίπρας απέναντι στην Τουρκία.Με την χειρονομία αυτή, ο πρωθυπουργός πάλι επιχειρεί να κατευνάσει την Αγκυρα, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ακολουθεί μια φανερά πολεμική στάση αναφορικά σε όλα τα θέματα που αφορούν Ελλάδα και Κύπρο

Η επιλογή της κυβέρνησης να απαντά με «κλάδο ελαίας» στην Τουρκία, παρά τις προκλητικές δηλώσεις από την Αγκυρα, αποφασίστηκε στην άτυπη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, προ διημέρου. 
Στο άτυπο συμβούλιο αποφασίστηκε ότι η όποια παρέμβαση θα είναι κλιμακωτή και πάντα αναλόγως με τις εξελίξεις από την Τουρκία.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση με την σύλληψη των δύο στρατιωτικών και υποτίθεται ότι θα αντιδράσει κλιμακωτά και πάντα ανάλογα με τις εξελίξεις.
Πάντως για να ξέρουμε τι λέμε αυτό δεν έχει φανεί μέχρι αυτή την στιγμή.
Σε οποιαδήποτε κλιμάκωση από τους Τούρκους εμείς απαντάμε με «αποκλιμάκωση». Προσποιούμαστε ότι δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα.
Πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η υπόθεση εξετάζεται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές, γεγονός που δεν επιτρέπει περαιτέρω παρέμβαση!
Δεν ξέρουμε αν είναι οξύμωρο αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι και η φονική επιχείρηση των Τούρκων στην Αφρίν κατά των Κούρδων ονομάζεται «Κλάδος Ελαίας». Όσο ναναι έχει και αυτό την σημασία του.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνάντησης των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας», έλαβε ένα συμβολικό δώρο από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.
Συγκεκριμένα ο κ. Καββαθάς έδωσε ένα κλαδί ελιάς στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «για μας σημαίνει συνεργασία για να βγάλουμε όλοι μαζί τη χώρα από το αδιέξοδο και να δώσουμε ελπίδα στην επόμενη γενιά»
Ο Πρωθυπουργός, παραλαμβάνοντας το δώρο απάντησε: 
«Ας ελπίσουμε αυτός ο κλάδος ελιάς να έχει έναν ευρύτερο συμβολισμό στις μέρες τις κρίσιμες που διανύουμε. Ας συμβολίζει την ειρήνη, τη συνεννόηση και τη συνεργασία τόσο των κοινωνικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας όσο όμως και όλων των πλευρών που συναπαρτίζουν αυτή την εύθραυστη γειτονιά στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης. Αρα είναι χρήσιμο αυτό το δώρο και συμβολικό».
Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόνισε ότι «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».
Βέβαια να θυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι η αιχμαλωσία στελεχών των ελληνικών ΕΔ ΔΕΝ είναι σύνηθες μεθοριακό συμβάν. Αυτή η ερμηνεία είναι προβληματική εκ των υστέρων.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά έκανε παρέμβαση στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θέτοντας το θέμα της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Άγκυρας στο Αιγαίο αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το χαμόγελο της...Τζοκόντας ( new edition) - Juan

pronews