20.3.18

Τελείωσε η συνάντηση Α.Τσίπρα και Π. Καμμένου: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους Έλληνες στρατιωτικούς για να μας εκβιάσει»


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου με κεντρικό θέμα συζήτησης την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές, αλλά ουσιαστικά η συνάντηση θα αφορά συνολικά την περαιτέρω πορεία της κυβερνητικής τους συνεργασίας.

Ο ΥΕΘΑ μάλιστα τόνισε ότι «η Τουρκία χρησιμοποιεί τους Έλληνες στρατιωτικούς για να μας εκβιάσει».
Αναφερόμενος στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτή βασίζεται πάνω σε γερές βάσεις, ενώ για το Σκοπιανό τόνισε πως οι θέσεις μας είναι γνωστές στον πρωθυπουργό. 
«Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε πείσμα όσων γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έντιμη πολιτική συνεργασία δύο διαφορετικών χώρων, ενώ σημείωσε πως οι όποιες διαφορετικές απόψεις, είναι δείγμα δημοκρατίας.
Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, επέμεινε στη θέση του ότι είναι όμηροι των Τούρκων, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, δεν ήταν σαφής ή κατηγορηματικος πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.  
Μιλώντας για τα σενάρια των προηγουμένων ημερών που θέλουν το κλίμα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους να μην είναι και το καλύτερο, είπε πως αυτά είναι εικασίες που εξυφαίνονται από συγκεκριμένα κέντρα και διέψευσε τα περί συνάντηση στο σπίτι του με Τσίπρα και Παππά.
Σημείωσε ότι «γι’ αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.
Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».
Οι δύο στόχοι της κυβέρνησης
Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον κύριο σκοπό, για τον οποίο συγκροτήθηκε η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τόνισε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».
Σημείωσε ότι «γι' αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».
Για το Σκοπιανό
Ο κ.Καμμένος ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τέθηκε στο τραπέζι και το ζήτημα του Σκοπιανού, τονίζοντας ότι επανέλαβε τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία».
«Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια της FYROM», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας, ότι οι συνταγματικές αλλαγές είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
pronews