28.3.18

Εθν(εξ)έγερση τώρα!

Άρθρο Γνώμης του Δημήτρη Αρβανίτη




Οι Σκοπιανοί ζητoύν ταυτότητα με όνομα Μακεδονία, οι Αλβανοί ζητούν τη Τσαμουριά και στοχεύουν τη μεγάλη Αλβανία, οι Βούλγαροι θέλουν κι αυτοί κάτι απο Μακεδονία, αφού παίρνουν οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι κι ο Ερντογάν ονειρεύονται την Οθωμανική αυτοκρατορία και συμπεριφέρονται  ως εν δυνάμει κατακτητές των πάντων, προκαλώντας Ρώσους, Αμερικάνους, Ισραηλινούς και προσβάλλοντας με ιταμό τρόπο κάθε γειτονικό κρατος.

Στη περίπτωση του Αφρίν, η Τουρκία παραβίασε τα σύνορα κυρίαρχου κράτους για να διαλύσει τον θύλακα των Κούρδων, χωρίς καμιά σημαντική αντίδραση Ρωσοαμερικανών αλλά και του διεθνούς παράγοντα.

Στο Αιγαίο ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά  όποιονδήποτε  ασκεί τα κυριαρχικά του διακαιώματα για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίων, τρομοκρατώντας  τις ξένες εταιρείες που συμμετέχουν. Παράλληλα απειλεί ότι θα πάρει δια της βίας ότι τους ανήκει και κατ’  αυτούς, τους ανήκει το μισό τουλάχιστον Αιγαίο.

Στον Έβρο οι Τούρκοι συνέλαβαν δυο νεαρούς στρατιωτικούς, σε  ένα μεθοριακό επεισόδιο συνηθισμένο, από αυτά που λύνονται σε επίπεδο  τοπικών στρατιωτικών διοικητών,  και τους σέρνουν σαν κοινούς εγκληματίες.

Οι εξοπλισμοί των Τούρκων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, μετά τους Ες 400 από τους Ρώσους, συζητάν με τους Αμερικανούς για αγορά πυραύλων Πάτριοτ αλλά και με την EUROSAM για αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων.

Στο μεταξύ η Ελληνική κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου και της τρικυμίας εν κρανίω, παραπαίει ακκιζόμενη και μαλακιζόμενη πότε με εξεταστικές για τη Νοβάρτις, πότε με τους νόμους για την αλλαγή φύλλου και πότε με τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη. Στο χρόνο αυτό έδωσε τα πιστοποιητικά των αριστερών της φρονημάτων  αποδεχόμενη την αλλαγή του κοινωνικού ιστού της χώρας με την ελεύθερη είσοδο των κάθε είδους λαθρομεταναστών και καταφρονεμένων και έδειξε το διεθνιστικό της χαρακτηρα, αποδεχόμενη τη μη ύπαρξη συνόρων και το δικαίωμα των Σκοπιανών στον αυτοπροσδιορισμό τους ως Μακεδόνες.  

Είναι τρομακτικό με πόση ευκολία αποδέχτηκαν τη παράδοση της ονομασίας στους Σλάβους και αγνόησαν την εκφρασμένη θέληση του λαού, αυτοί οι αριστεροί Δημοκράτες. 

Είναι σίγουρο οτι φωνές σαν τη δική μου, οι κυβερνώντες, τις θεωρούν, φανατισμένες, ακροδεξιές, εθνικιστικές, φασιστικές και δεν ξερω τι άλλο.  Ποσώς με ενδιαφέρει.  Αν η αγαπη για την πατρίδα, η αγωνία για το μέλλον της χώρας και η πρόβλεψη της καταστροφής που με αυτή την πορεία έρχεται ,  δείχνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς,  τους αποδέχομαι ευχαρίστως.  

Η χώρα οδηγείται από μια κυβέρνηση ανίκανων αναρχοαριστερών με τη στήριξη και ενός τυχάρπαστου μορφώματος, σε ακρωτηριασμό και οιωνεί δουλεία.

Θα πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να μη καταλαβαίνει κι ο Κοτζιάς  το δήλωσε άλλωστε, ότι οι Τουρκοι επιδιώκουν θερμό επεισόδιο  στο Αιγαίο για να πάμε σε διαπραγματεύσεις και να διεκδικήσουν τη μοιρασιά του αρχιπελάγους. Κι η κυβέρνηση τι κάνει; Τιποτε! Είναι  βέβαιο ότο τόσο η αντιπολεμική τους ιδεολογία, όσο και η ανικανότητα τους δεν επιτρέπει  να απαντήσουν αναλόγως.

Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν οτι οι πράξεις εθνικής μειοδοσίας οδηγούν σε βίαιες λαϊκές ενέργειες. Επειδή είναι στη πλειοψηφία τους ανιστόρητοι, ας μελετήσουν ιστορία. Ή να το πω πιο απλά και ευθέως. Καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουν τα ανόητα κεφάλια τους; Μάλλον όχι.

Κι ας πάμε παρακάτω. Εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες τι κάνουμε; Ψελίζουμε δυο λόγια από εδώ κι από εκεί,  κάνουμε και δυο διαδηλώσεις για το όνομα και έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας.

Ξυπνήστε επι τέλους εφησυχασμένοι νεοέλληνες. Η πατρίδα οδηγείται σε αφανισμό!
Διώξτε χτες τους ανίκανους αναρχοαριστερούς που μας κυβερνούν. Με διαδηλώσεις και κυνήγι παντού. Και όχι μόνον αυτούς. Δυστυχώς όλο το πολιτικό σκηνικό  έχει χρεωκοπήσει. Και μη πει κάποιος, να έλθει το στρατιωτικό σκηνικό. Οι στρατιωτικοί είναι για τους στρατώνες , τα πεδία εκπαίδευσης και τα πεδία μαχών αν χρειαστεί.

Όμως όλοι οι σοβαροί άνθρωποι ανεξαρτήτως ιδεολογίας συμφωνούν ότι για την σημερινή κατάντια και οικονομική εξαθλίωση της χώρας  φταίνε τα πολιτικά κόμματα που βρέθηκαν είτε στην κυβέρνηση έιτε στην αντιπολίτευση. Και μη πει κάποιος πως ορισμένοι και προσπάθησαν και καλές προθέσεις είχαν γιατί αυτό ουδόλως ενδιαφέρει. Το αποτέλεσμα μετράει.

Συνεπώς η καλύτερη υπηρεσία  που μπορούν  να προσφέρουν τα πολιτικά κόματα  στη χώρα, είναι να αυτοδιαλυθούν και να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας  η οποία θα περιλαμβάνει προσωπικότητες κοινής αποδοχής και εκτός πολιτικών χώρων όπως για παράδειγμα ο Μαρκεζίνης κι ο Νανόπουλος και πολλοί άλλοι που σίγουρα υπάρχουν.

Σκοπός της κυβέρνησης αυτής θα είναι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και από κάθε είδους εξαρτήσεις και επιτροπείες καθώς επίσης και η αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων με πλέον σοβαρό  την τουρκική επιθετικότητα

Πρώτα μέτρα η αύξηση της θητείας στους 15 μήνες και η άμεση πρόσληψη 10.000 μονίμων οπλιτών προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό οι ένοπλες δυνάμεις. Επιχειρήματα του τύπου δεν αντέχει η οικονομία και άλλα τέτοια είναι άνευ ουσίας. Οικονομία χωρίς χώρα δεν υπάρχει. Ας κοπούν κι άλλο οι μισθοί κι οι συντάξεις.

Να δημιουργηθεί ταμείο εθνικής άμυνας στο οποίο να κληθούν να συνεισφερουν οι Έλληνες εφοπλιστές και παντός είδους ευκατάστατοι, όπως επίσης ένας φόρος επί των αγορών, υπέρ άμυνας της χώρας, ο οποίος θα πηγαίνει στο ταμείο αυτό. Σκοπός του ταμείου θα είναι η ταχύτατη αγορά οπλικών συστημάτων και η συντήρηση των υφισταμένων

Να ενισχυθεί η  εκπαίδευση της εφεδρείας και να κληθούν άμεσα για  εκπαίδευση η έφεδροι  των νησιών. Να ενισχυθεί το λαικό φρόνημα και να καταστεί πίστη ότι αν ο εχθρός μας επιτεθεί θα το πληρώσει πολύ ακριβά και θα βρει αντιμέτωπο στρατό και λαό

Να καταστεί σαφές σε όλους  ότι αν δεν έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας την οποιαδήποτε απειλή,  τόσο οι Νατοϊκοί όσο κι οι Ευρωπαίοι θα σπεύσουν να βοηθήσουν κατόπιν εορτής, ή μάλλον κατόπιν κηδείας ή πιθανώς και μνημοσύνων

Όσο για σας ‘’κυβερνώντες’’ καλού κακού, just in case, που λεν και στο χωριό μου,  εξασφαλίστε πιλότους και ελικόπτερα και συννενοηθείτε με τον Μαδούρο να σας παρέχει τροφή και νερό, γιατί αν συνεχίσετε να ισοροπείτε στα όρια της εθνικής μειοδοσίας...όλα παίζονται!

Δημήτρης Αρβανίτης 
Συνταγματάρχης ε.α. – Απόφοιτος Νομικής Σχολής ΑΠΘ  Επί είκοσι χρόνια υπηρέτησε στο στράτευμα, ως Αξιωματικός Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων.  Για μια δεκαετία εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες στα Βαλκάνια σαν διευθυντικό στέλεχος. Πολιτεύθηκε το 2010 κι εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ξηρομέρου όπου διετέλεσε ειδικός σύμβουλος. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Αιτωλοκαρνανία. Είναι συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων, θεατρικών έργων, στιχουργός και  αρθρογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ