24.3.18

Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ για Συρία: «Θα φτάσουμε μέχρι το Χαλέπι»

"To... κεφάλι σας θα φτάσει στο Χαλέπι"   Juan
Μέχρι το Χαλέπι θέλουν να φτάσουν πλέον οι Τούρκοι οι οποίοι μετά την κατάληψη της Αφρίν κάνουν ότι θέλουν στη βόρεια Συρία χωρίς να συναντούν αντίδραση.

Με τον κίνδυνο να υπάρξει σύγκρουση με τον συριακό Στρατό καθώς είναι άγνωστα τα σχέδια της Άγκυρας για τη Συρία και ποιες ακριβώς περιοχές θέλει να θέσει υπο τον έλεγχό της, ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων εμφανίστηκε σίγουρος ότι η προέλασή των τουρκικών δυνάμεων θα φτάσει μέχρι τα προστασία του Χαλεπιού, πόλη η οποία βρίσκεται υπο τον έλεγχο βέβαια της συριακής κυβέρνησης.
ΟΤούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Hulusi Akar μιλώντας απο την Άγκυρα σε συνέδριο ασφάλειας δήλωσε πως σε ελάχιστο διάστημα όλη η επαρχία της Αφρίν  θα είναι υπο τον έλεγχό τους.
«Υπάρχουν 3 με 5 χωριά προς τα δυτικά. Θα φτάσουμε μέχρι στο προάστιο στο Χαλέπι που ονομάζεται Nubl-Zahra και το καντόνι της Αφρίν θα είναι σύντομα υπο τον ολοκληρωτικό μας έλεγχο», δήλωσε ο Τούρκος στρατηγός.
Αναφερόμενος στον αριθμό των υπόγειων τούνελ που έχουν ανακαλυφθεί στην Αφρίν ο Akar είπε πως είναι δύσκολο για το YPG να τα κατασκεύασε αφήνοντας καθαρά υπονοημένα ότι επρόκειτο για την συριακή κυβέρνηση που οργάνωσε την κατασκευή τους.
«Η κατασκευή αυτών των καταφυγίων δεν είναι έργο των τρομοκρατών. Χωρίς μια κρατική υποβοήθηση και υποστήριξη δεν είναι δυνατόν το YPG να κατασκεύασε τα καταφύγια από μόνο του», σημείωσε.

Afrin to be completely secured soon: army chief.
"There are 3-5 villages left in the west. We will arrive in the suburb of called - and will be completely secured soon," Akar said. He didnt talk about the town Tal http://v.aa.com.tr/1098122