31.3.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Αποκαταστάθηκε η βλάβη, αλλά…


Το νερό… νεράκι εξακολουθούν να λένε οι Θεσσαλονικείς, καθώς η Θεσσαλονίκη παραμένει χωρίς νερό για πέμπτη συνεχή ημέρα. Τα προβλήματα στην υδροδότηση είναι μεγάλα, τόσο στη δυτική, όσο και στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Όπως έκανε γνωστό η ΕΥΑΘ, η μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/3), έπειτα από τις εργασίες των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, η επαναφορά της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να παραμένει… αφυδατωμένη.

«Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, ολοκληρώθηκε και υπάρχει τροφοδότηση του δικτύου από την Αραβησσό. Η υδροδότηση της πόλης θα ομαλοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης.
Ωστόσο, μέχρι τις 09:00, πολλές περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως το Ωραιόκαστρο, η Ευκαρπία, τα Πεύκα, η Πολίχνη, ο Εύοσμος και οι Αμπελόκηποι παρέμεναν χωρίς νερό, ενώ ανάλογη ήταν η κατάσταση και στην Καλαμαριά και άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Υπό το φόβο μίας νέας βλάβης η Θεσσαλονίκη

Μπορεί η αποκατάσταση της… ομαλότητας να αποτελεί, πλέον, θέμα ωρών, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, ωστόσο παραμένει ο φόβος μίας νέας βλάβης.
Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, εξάλλου, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Μάλιστα, από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι έως τώρα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για αντικατάσταση του αγωγού, με τον κ. Κρεστενίτη να αναφέρει απλώς πως η ΕΥΑΘ έχει εκπονήσει σχετική μελέτη και έχει ζητήσει πόρους από το ΕΣΠΑ ώστε να δρομολογηθεί το έργο.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, είπε ο κ. Κρεστενίτης, η ΕΥΑΘ προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τον αγωγό ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε διαρροή.
politik