2.3.18

Τουρκικό καψώνι στον Εβρο:Σε δίκη οι Ελληνες στρατιωτικοί, πριν απελευθερωθούν


"Στημένη"η σύλληψη για να ξεφορτωθούμε τους 8 τούρκους; Όλα να τα περιμένει κανείς... από αριστερόστροφους Juan
Πυρετός διαβουλεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο από τους Τούρκους.
Μάλιστα η κατάσταση πήρε διαστάσεις διπλωματικού καψωνιού από την πλευρά της Τουρκίας η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Εβρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και πρόκειται για ένα αμιγώς στρατιωτικό επεισόδιο τοπικού μάλιστα χαρακτήρα, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο συμβάν ξέφυγε από το σύνηθες επίπεδο διαχείρισης (τοπική ταξιαρχία) και χρειάστηκε ο Ελληνας Αρχηγός ΓΕΕθΑ Ναύαρχος Αποστολάκης να καλέσει τον Τούρκο στρατηγό Ακάρ μόνο και μόνο για λίγα μέτρα εισόδου των δύο στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος, αποδεικνύει ότι η Αγκυρα επέλεξε να κάνει καψώνι στην Αθήνα παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. 
Μάλιστα σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα βρεθούν στο εδώλιο με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά τηλέφωνα και τα όπλα. 
Ενας ανθυπολοχαγός και ένας ΕΠ-ΟΠ Λοχίας 
Σύμφωνα με το onalert οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι». Πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και ένα ΕΠ-ΟΠ Λοχία, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Τζανακόπουλος: Βρισκόμαστε σε συνεννόηση για την επιστροφή τους
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του είπε πως Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε συνεννόηση για την διευθέτηση του ζητήματος. Παράλληλα χαρακτήρισε σενάρια φαντασίας τις πληροφορίες ότι η Αγκυρα συνδέει την υπόθεση των «8» Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα. 
Συγκεκριμένα στην ενημέρωση που παρείχε για το περιστατικό με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας».
http://newsone.gr