23.3.18

Ομηρεία από τζιχαντιστή σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία -Πληροφορίες για νεκρούς


Υπόθεση ομηρείας βρίσκεται σε εξέλιξη σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ στη νότια Γαλλία. Μέλος του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζει ότι είναι ο δράστης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο "θύματα"
Ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε νωρίτερα πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει τώρα ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Φωτό Αρχείου (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) (BFM TV via AP)
Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την λήψη ομήρων στο σουπερμάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση». Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα, καθώς, όπως είπε Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από έναν δράστη, ο οποίος έχει πυροβολήσει έναν αστυνομικό.
Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί στην υπόθεση με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ. Στη συνέχεια η δήλωσή του ανασκευάστηκε ως "υπάρχουν δύο θύματα" χωρίς να προσδιορίζεται αν μιλάει για τραυματίες ή νεκρούς.
news247