24.3.18

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί ανοικτά: «Θα πάρουμε ζωές για να κάνουμε την Τουρκία ξανά μεγάλη- Δεν μπλοφάρουμε»!


Με αιματοκύλισμα, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί θέλει να ξανακάνει την Τουρκία μεγάλη ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.
Μιλώντας σε σχεδόν ανατριχιαστικό ύφος  και ανεβάζοντας στα ύψη την ένταση των... πολεμικών ιαχών του, προς πάσα κατεύθυνση ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στη Σαμψούντα, περιέγραψε το όραμά του για το πώς θα ξαναγίνει «μεγάλη».

«Την μεγάλη  ισχυρή Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε και ζωές!» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ορμώμενος από την πρόσφατη κατάληψη της περιοχής του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους συμμάχους τους, Σύρους αντάρτες.
Και συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων:
«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση» είπε για να συνεχίσει ακόμη πιο απειλητικά:
«Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε»είπε ακόμη.
Στο μεταξύ νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε φροντίσει να δώσει το περίγραμμα σε ποιες περιοχές η Τουρκία θα επέμβει εάν το κρίνει σκόπιμο: Παντού!
Ο Μπιναλί  Γιλντιρίμ μιλώντας σε Τούρκους ακαδημαϊκούς στο πανεπιστήμιο της επαρχίας Gaziantep.
«Να σταματήσουμε δυτικά του Ευφράτη. Μην προχωράτε ανατολικά, μας λένε. Δεν υπάρχει ανατολικά ή δυτικά για εμάς σε ότι αφορά την τρομοκρατία. Κύριος στόχος μας είναι να την πολεμήσουμε μέχρι να την εξαλείψουμε εντελώς. Κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της περιοχής χωρίς την Τουρκία», είπε πιο συγκεκριμένα ο Γιλτνιρίμ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο τουρκικός Στρατός πραγματοποίησε επιτυχημένες επιχειρήσεις και αυτό συνετέλεσε στην εξουδετέρωση απειλών στα σύνορα της Τουρκίας αλλά προειδοποίησε «όπου υπάρχει τρομοκρατική απειλή τότε εκείνη η περιοχή είναι στόχος για εμάς».

pronews