6.3.18

Τι εστίν αλήθεια;


 Άρθρο Π. Σταμάτη

Σταχυολογώντας τα τελευταία γεγονότα με τους δύο αξιωματικούς που έχουν συλληφθεί από την Τουρκική κυβέρνηση θα ‘θελα να σας πω ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Το πώς έγινε και γιατί, αν ήταν στα Ελληνικά ή στα Τούρκικα, αν ήταν σχέδιο ή ατυχία, είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον, το παρόν μας επιβάλλει νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Ο Ταγίπ δεν θα αφήσει από τα χέρια του τέτοια ευκαιρία να χαθεί θα το πάει μέχρι τέλους.

Θυμηθείτε  πόσο έχει κρατήσει το γερμανό δημοσιογράφο και τι ανταλλάγματα επιδιώκει.

Δυστυχώς δεν θα είναι σύντομη η απελευθέρωση των δύο αξιωματικών μας, θα ενεργοποιήσει όλα τα δικονομικά τερτίπια για να τους κρατάει στο χέρι του όσο περισσότερο μπορέσει και όσο του επιτρέψουμε εμείς.

Τι πρέπει εμείς να κάνουμε σαν κράτος, να αξιώσουμε καλλίτερες συνθήκες κράτησης, από πού και ως που τους έχουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, τι είναι τρομοκράτες;

Το πρώτο που έπρεπε να προβληθεί στην Τουρκική δικαιοσύνη είναι γιατί ο εγκλεισμός τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και να κηρυχτεί παράνομος ο εγκλεισμός τους σε τέτοιους είδους φυλακές;

Σαν κράτος πρέπει να εξασφαλίσουμε τη διαμονή των οικείων τους δίπλα στους κρατουμένους, τακτικά επισκεπτήρια, ψυχολογική υποστήριξη και με όλα τα μέσα συνεχή παρουσία δίπλα στους αξιωματικούς μας.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξουν πιέσεις για τη μεταφορά τους σε φυλακές με καλλίτερες συνθήκες, χαμηλής ασφαλείας, ώστε η αναμονή της δίκης τους να μην είναι μαρτύριο.

Δεν είναι ανεκτό από κανένα Έλληνα πολίτη, ένα σύγχρονο εξπρές του μεσονυκτίου με πρωταγωνιστές δύο αξιωματικούς!!!

Η προσφυγή στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) έπρεπε να είχε γίνει χθές.

Δυστυχώς στη παρούσα κατάσταση δεν έχουμε ένα Βενιζέλο και ένα Κεμάλ, αλλά ένα Αλέξη και ένα Ταγίπ!!!

* Ο π. Σταμάτης είναι αξιωματικός ΠΝ και συγγραφέας.


αναρτήθηκε από christos bourdouvalis