17.3.18

Ο Γαβρόγλου καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η κυβέρνηση νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, το οποίο καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Επί της ουσίας ο κ. Γαβρόγλου προχωρά στην υλοποίηση παλαιότερης εξαγγελίας του την οποία είχαν χαιρετίσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται, όπως το παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», και το νέο σύστημα επιλογών των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις περίπου 20.000 θέσεις στην πυραμίδα της εκπαιδευτικής διοίκησης.

Πως θα γίνεται η επιλογή

Ως κριτήρια επιλογής καθορίζονται η  επιστημονική συγκρότηση, η διοικητική και διδακτική εμπειρία, η διοικητική και εκπαιδευτική επάρκεια και τέλος η προσωπικότητα και γενική συγκρότηση.
Όσον αφορά στην επιλογή των  Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόθεση του κ. Γαβρόγλου είναι η θεσμοθέτηση ενός κεντρικού συμβουλίου επιλογής στο οποίο θα μετέχουν ένα μέλος του ΑΣΕΠ, τρεις πανεπιστημιακοί, ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, δυο εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και δυο ή τέσσερις εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών
politik