5.3.18

Νέο σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Ζιγκολό «κάρφωσε» τη διπλή ζωή 40 γκέι κληρικών



Ο Φραντσέσκο Μαντζιακάρπα, ο οποίος υπέβαλε τα αποδεικτικά στοιχεία από τις συνομιλίες σχετικά με την ομοφυλοφιλική «δεύτερη ζωή» και το gay dating μέσω Grindr, Telegram, Facebook και WhatsApp, δήλωσε ότι ήθελε να ρίξει φως στην υποκρισία των μελών του κλήρου

Ένας φάκελος 1.200 σελίδων, ο οποίος υποτίθεται ότι εκθέτει τη διπλή ζωή 34 Ιταλών ομοφυλόφιλων ρωμαιοκαθολικών ιερέων και 6 εκπαιδευόμενων ιερέων έστειλε στο Βατικανό η αρχιδιακονία της Νάπολης.


Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει εχθρικά τις σχέσεις ομοφύλων και διδάσκει ότι ο γάμος μπορεί να τελεστεί μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Μολονότι κανένας από τους ιερείς δεν εργάζεται στην Νάπολη ο καρδινάλιος Κρεσέντσιο Σέπε δήλωσε ότι προώθησε τον φάκελο στην παπική έδρα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι όσοι λαθέψει πρέπει να υποστούν τις συνέπειες και να λάβουν βοήθεια ώστε να μετανοήσουν. 
Ο Φραντσέσκο Μαντζιακάρπα, ο οποίος υπέβαλε τα αποδεικτικά στοιχεία από τις συνομιλίες σχετικά με την ομοφυλοφιλική «δεύτερη ζωή» και το gay dating μέσω Grindr, Telegram, Facebook και WhatsApp, δήλωσε ότι ήθελε να ρίξει φως στην υποκρισία των μελών του κλήρου και στην ατιμωρησία που απολαμβάνουν μέσα στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

«Ο σκοπός δεν είναι να βλάψουμε τους αναφερόμενους ανθρώπους, αλλά να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι η διπλή ζωή τους, όσο φαινομενικά βολική κι αν είναι, δεν είναι χρήσιμη σε αυτούς ή σε όλους τους ανθρώπους για τους οποίους θα πρέπει να είναι ένας οδηγός και ένα παράδειγμα προς μίμηση», είπε ο Μνατζιακάρπα, όπως ανέφερε η Corriere della Sera.

Ο Μαντζιακάρπα, ο οποίος εργάστηκε ως δικηγόρος πριν γίνει αυτο-διακηρυγμένος «ζιγκολό», υπέβαλε τον κατάλογο με τα ονόματα και τις συνοδευτικές αποδείξεις στην Αρχιδιακονία της Νάπολης στα τέλη του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι παρόλο που υπογράφτηκε στο όνομά του το σχέδιο κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα.  

Το όνομα του Μαντζιακάρπα κέρδισε φήμη όταν εξέθεσε τον πατέρα Λούκα Μορίνι, ο οποίος έχει το παρατσούκλι "Don Euro" για τον πλούσιο τρόπο ζωής που διάγει εις βάρος των ενοριών. Ο Μορίνι, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις ενορίες του Fossone, της Avena και της Caniparola, είναι ύποπτος σπατάλης χιλιάδων ευρώ σε... αρσενικές υπηρεσίες, ακριβά εστιατόρια, πάρτι, πολυτελή ξενοδοχεία και ναρκωτικά για τον εαυτό του, αλλά και για τους εραστές του. Τα βίντεο που προβλήθηκαν στη δημοφιλή ιταλική τηλεοπτική εκπομπή Le Iene έδειξαν ότι ο ιερέας έπαιρνε κοκαΐνη με αρσενικούς συνοδούς ενώ εκείνοι που γνώριζαν τον Μορίνι για χρόνια ομολόγησαν ότι γνώριζαν τη συνήθειά του να... παίρνει χρήματα από τους πιστούς λέγοντάς τους ότι ο άγιος αναφέρει το όνομά τους , να εξαπατά καλόγριες και άλλους ιερείς. Είναι αντιμέτωπος με πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της υπεξαίρεσης, της απάτης, της διανομής ναρκωτικών και του εκβιασμού. Η αστυνομία εντόπισε περίπου 900.000 δολάρια μετρητά και 180.000 δολάρια από διαμάντια στον κληρικό. Η προκαταρκτική του δίκη πρόκειται να ανοίξει στις 8 Μαρτίου.

Η Καθολική Εκκλησία θεωρεί ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις "αντίθετες προς τον φυσικό νόμο" και δεν μπορούν "σε καμία περίπτωση να εγκριθούν ". Ωστόσο, δεν θεωρεί ότι ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός αποτελεί αμαρτία από μόνος του μέχρις ότου το άτομο ενεργήσει επ 'αυτού.
 
Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. 
protothema