26.3.18

Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα το 2016 - Θα πήγαιναν τον Ερντογάν σε πλοίο-φυλακή της CIA»

Ο βασικός εξωθεσμικός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και διευθυντής της κατεξοχήν φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, «αποκαλύπτει» ότι υπήρχε σχέδιο απαγωγής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και της μεταφοράς του σε «πλοίο φυλακή» της CIA.

Με το άρθρο αυτό όμως περνάει την «γραμμή» Ερντογάν ότι οι Αμερικανοί ήταν στην πραγματικότητα οι βασικοί διοργανωτές του πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ γράφει ότι οι πραξικοπηματίες οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς, θα απήγαγαν τον Τούρκο Πρόεδρο και τους συνεργάτες του, αλλά πιθανόν και εκατοντάδες ακόμα υποστηρικτές του και θα τους μετέφεραν σε πλοία τάνκερ που έχουν μετατραπεί σε φυλακές από τη CIΑ.
Αυτά θα έπλεαν για μήνες στους ωκεανούς, όπου θα τους κρατούσαν φυλακισμένους
«Όχι μόνο ο Ερντογάν και ο κλειστός του κύκλος, αλλά ίσως εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι από κάθε κύκλο που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική προσωπικότητα, με τον ίδιο τρόπο θα μεταφέρονταν στα πλοία φυλακές. Ίσως τα πλοία φυλακές της CIA ήταν αγκυροβολημένα στον Ινδικό Ωκεανό αναμένοντας εκείνους που θα τους μετέφεραν από την Τουρκία», γράφει ο Καραγκιούλ.
Και συνεχίζει δικαιολογώντας την επιχείρηση στην Αφρίν: «Είτε το θέλουν είτε όχι η τουρκική ασπίδα θα καλύψει όλη την συνοριογραμμή μέχρι τα ιρανικά σύνορα»
pronews