28.3.18

Φέιγ βολάν στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Κατσίκη περί ανταλλαγής των 2 με τους 8!

Άλλο που δεν ήθελαν τα τουρκικά ΜΜΕ. Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, τις πήραν και τις έκαναν φέιγ βολάν! Η εφημερίδα Χουριέτ δημοσιεύει και φωτογραφία του βουλευτή εκτός από τις δηλώσεις του.
Το άρθρο έχει τον τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς». Περιλαμβάνει τις δηλώσεις του Ελληνα βουλευτή αλλά και την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στη φυλακή στην Αδριανούπολη. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που αυτό συζητείται ανοιχτά.


Και άλλα τουρκικά ΜΜΕ έβγαλαν με την ένδειξη έκτακτο τις δηλώσεις του βουλευτή. Όπως η Yeniakit η οποία έχει τίτλο: Στριμώχθηκαν και ζητούν ανταλλαγή!» 


Ο Κατσίκης διευκρινίζει αλλά επιμένει…

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι δεν πρότεινε ούτε στήριξε μια ανταλλαγή. Γιατί, όπως αναφέρει σε… διευκρινιστική του δήλωση ο Κώστας Κατσίκης, κάτι τέτοιο δεν νοείται σε ένα κράτος δικαίου. Σημειώνει, πάντως, ότι η απάντηση που έδωσε ήταν σε ένα υποθετικό σενάριο και μια υποθετική ερώτηση. Η δήλωσή του προκάλεσε πολιτική θύελλα, αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ και -ενδεχομέως αν κρίνει κανείς από τη… διευκρινιστική δήλωση- δυσαρέσκεια στην ηγεσία του κόμματος…

Κατσίκης διαψεύδει… Κατσίκη

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση».
Με αυτή τη δήλωση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διέψευσε τον… εαυτό του.
Δείτε τι είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης
Ουσιαστικά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιχειρεί να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα και να περιορίσει τον πολικό σάλο που προκάλεσε. Ακόμα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Δημήτρης Καμμένος τον είχε καλέσει νωρίτερα να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
«Είναι προσωπική η άποψη του κ. Κατσίκη. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι προϊόν ανταλλαγής. Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς» τόνισε ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Πάντως, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε και σε άλλα ΜΜΕ και δεν φάνηκε να υποχωρεί τόσο από τις «προσωπικές» απόψεις του. Μιλώντας στον alpha989 εμφανίστηκε θετικός σ’ ένα ενδεχόμενο συμφωνίας Αθήνας-Αγκυρας (περί ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους).  «Είναι όμηροι οι 2 Ελληνες. Κατηγορητήριο δεν υπάρχει παρόλα αυτά κρατούνται. Είπα την προσωπική μου άποψη ότι ο Ερντογάν εκεί το πάει, εμμέσως σε ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους», δήλωσε  ο κ.Κατσίκης. Ανέπτυξε το σκεπτικό του λέγοντας πως η δικαστική απόφαση αποτελεί παρακωλυτικό εμπόδιο και εκτίμησε πως στο πλαίσιο της συνεννόησης των 2 πολιτικών ηγεσιών θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί και να βρεθεί  μια τέτοια λύση για να γυρίσουν πίσω οι 2 Ελληνες.
Χαρακτήρισε αποτυχημένο πολιτικό τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ εκφράστηκε απαξιωτικά για τον συνάδελφό του στην ΚΟ των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο.

Η Νέα Δημοκρατία

Επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, που πρότεινε την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, εξαπέλυσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ» παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα».
Τα… σκάγια, βέβαια, πήραν όλη την κυβέρνηση, με τη ΝΔ να την κατηγορεί πως εκθέτει τη χώρα διεθνώς. «Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε αιχμηρά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη. «Αδιανόητη και απαράδεκτη τη σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί», σχολίασε ο κ. Χρηστίδης.

ΚΚΕ: «Λαγός» ο Κατσίκης;

Στις δηλώσεις Κατσίκη αντέδρασε και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται: «Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που  κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως «λαγός»».

Θεοδωράκης: Προσφέρεις κακές υπηρεσίες

Μέσω twitter αντέδρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Κατηγόρησε τον Κώστα Κατσίκη πως με την πρότασή του προσφέρει «κακές υπηρεσίες».
«Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί «ανταλλαγής» προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Οι 2 Έλληνες που κρατούνται άδικα και οι 8 Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο ΔΕΝ είναι αιχμάλωτοι για να ανταλλαγούν. Οι 2 πρέπει να ελευθερωθούν και οι 8 να συνεχίσουν να προστατεύονται από ένα κράτος δικαίου», έγραψε.

Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί «ανταλλαγής» προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Οι 2 Έλληνες που κρατούνται άδικα και οι 8 Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο ΔΕΝ είναι αιχμάλωτοι για να ανταλλαγούν. Οι 2 πρέπει να ελευθερωθούν & οι 8 να συνεχίσουν να προστατεύονται από ενα κράτος δικαίου.

πηγη: newsit