18.3.18

Απίστευτο: Μία 12χρονη τερμάτισε τρίτη στα 5χλμ του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας



(Δείτε το από το 3,31΄λεπτό)

Ο αγώνας των 5χλμ ήταν από ο τελευταίος χρονικά στο πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, όμως επιφύλασσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε δεν ήταν άλλη από την Καρακατσάνη.
Η αθλήτρια του Μανώλη Χάντζου πέτυχε 17.57 και άφησε δεύτερη την Ανθή Κυριακοπούλου (18.05).
Η έκπληξη όμως ήρθε από την αθλήτρια που συμπλήρωσε το βάθρο και αυτή ήταν η Γλυκερία Σκάρκου. Η 12χρονη αθλήτρια κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων αφού με χρόνο 19.52 κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα.
Η νεαρή αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μέχρι στιγμής είχε επικρατήσει σε πολλούς αγώνες 1.000μ. σε σημαντικές διοργανώσεις (3ος αγώνας Ιστορικής μνήμης, 4ο Άττικα Run & Fun) και γενικότερα είναι μία ιδιαίτερα υποσχόμενη αθλήτρια για το μέλλον του ελληνικού στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Σημειώνεται ότι της επετράπη την τελευταία στιγμή να συναγωνιστεί με τις γυναίκες και θριάμβευσε.
Η 12χρονη αθλήτρια του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Γλυκερία Σκάρκου, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός. Δεν το περίμενα ότι θα βγω Τρίτη και χάρηκα πολύ. Του χρόνου θα ξανάρθω, μου άρεσε πολύ».
Δείτε φωτογραφία από την απονομή του μεταλλίου της:
eleftherostypos