15.2.18

Κοτζιάς: «Την επόμενη φορά δεν θα απαντήσουμε ειρηνικά» (vd)


Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία ότι «την επόμενη φορά δεν θα απαντήσουμε ειρηνικά» απηύθυνε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους στα Ίμια.
Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία», ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι με αυτό το περιστατικό η Άγκυρα ξεπέρασε τις «κόκκινες γραμμές» και αποκάλυψε διαλόγους του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ξεδίπλωσε την ελληνική στρατηγική.

«Τα Ίμια είναι ελληνικά»

Με τη τουρκική προκλητικότητα να κλιμακώνεται, ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι «ασφαλώς τα Ίμια είναι ελληνικά», ενώ εκτίμησε ότι το περιστατικό με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους δεν θα επαναληφθεί. Αποκάλυψε δε ότι η Ελληνική πλευρά σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει αποζημίωση για το σκάφος από την Άγκυρα.

«Ανόητος ο σύμβουλος του Ερντογάν»

Όσον αφορά στον σύμβουλο του Ερντογάν που παρομοίασε την Ελλάδα με «μύγα», τον χαρακτήρισε «ανόητο» και τον συμβούλεψε να «μετράει τα λόγια του».
Για το Σκοπιανό εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα ακόμη και πως η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.  Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η άποψη που εκφράζει για τις προτεινόμενες ονομασίες, αποκαλύπτοντας ποιο είναι εκείνο που προτιμά ο ίδιος.
politic.gr