26.2.18

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΕ: Ημερομηνία εφαρμογής έδωσε ο Δ. Βίτσας!


ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΕ: Ημερομηνία εφαρμογής έδωσε ο Δ. Βίτσας - Πότε εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα είναι σε θέση να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Νέα ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και τον Γιώργο Αυτιά.

Λίγες ημέρες μετά την νέα απόφαση του ΣτΕ που όρισε περιθώριο λίγων μηνών στην κυβέρνηση για να συμμορφωθεί στις αποφάσεις και να προσαρμόσει τους μισθούς των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012, δίνοντας παράλληλα και αναδρομικά την διαφορά των αποδοχών τους, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, έδωσε μια νέα ημερομηνία για την εκτέλεση της απόφασης, η οποία δεν συμπίπτει με όσα ορίζει το ΣτΕ, αλλά ούτε και με όσα είχε πει πριν λίγες μόλις ημέρες.



Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2018 από το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ρυθμίσει τα αναδρομικά και να έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει εκ νέου το ΣτΕ για να εξετάσει εάν έχει συμμορφωθεί.




Τις πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο ΑΝΥΕΘΑ είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σήμερα ωστόσο, έδωσε νέα ημερομηνία, στις αρχές του 2019.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, υποστήριξε "Έχουμε υποβάλει σχέδιο στο υπουργείο οικονομικών και ελπίζουμε στο τέλος του χρόνου και σε κάθε περίπτωση από τις αρχές του 2019 θα αρχίσουν να δίνονται, όπως τα δώσαμε γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε, η κυβέρνηση Σαμαρά το νομοθέτησε, αλλά δεν έδωσε ημερομηνία εφαρμογής".

Να θυμίσουμε ότι για τον ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένο, και κυβερνητικό εταίρο, σύμφωνα με δηλώσεις του η εφαμρογή της απόφασης του ΣτΕ για τις αποδοχές των στρατιωτικών ήταν προϋπόθεση συμμετοχής του στην κυβέρνηση, κατά δική του δήλωση, η οποία όμως εφαρμογή δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.



Δείτε το βίντεο από τις σημερινές δηλώσεις (στο 24:40 είναι τα σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ)








armyvoice.gr/