27.2.18

Γιατί; Τι μας προσφέρετε;


Γιατί κ.κ. πολιτικοί πρέπει να σας ανεχόμαστε να έχετε τέτοιες τεράστιες απολαβές;
Γιατί πρέπει να είστε τριακόσιοι και όχι 150;
Γιατί πρέπει να λαμβάνετε ισόβια σύνταξη μετά από 4-8- χρόνια "βουλευτιλίκι";
Γιατί πρέπει η αστυνομία να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τέως υπουργούς, τ. προέδρους δημοκρατίας;

Γιατί η αστυνομία πρέπει να φυλάει ακόμα και τις εξοχικές σας (πτωχικές...) βίλες και για τό χρονικό διάστημα που δεν μένει κανείς εκεί;
Γιατί πρέπει να λαμβάνετε τεράστιους μισθούς, τόσο εσείς όσο και ορισμένοι δικαστικοί; Τι προσφέρετε παραπάνω από ένα εργαζόμενο πανεπιστημιακής (εφ όσον έχετε) μορφώσεως;
Ενοίκια, διπλά γραφεία, αυτοκίνητα, συνοδοί αστυνομικοί, έχτρα αμοιβές "συμβουλίων" θα πρέπει να κοπούν οριστικά και όποιου βουλευτή δεν του αρέσει, να πάει στό χώριό του και να ασχοληθεί με ...αιγοπρόβατα.
Για να δούμε μερικά έσοδά σας που προέρχονται από τι υστέρημα του Ελληνικού λαού, που του "πίνετε το αίμα" με τα μνημόνια που ψηφίζετε χωρίς να τα διαβάζετε ( όπως ορισμένοι μειωμένης νοημοσύνης)
Και τώρα στο ψητό...:


Κάθε βουλευτής στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ τον μήνα στα δημόσια ταμεία!  
 Οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές κάθε βουλευτή ανέρχονται από 7.670 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ
Επίδομα οργάνωσης γραφείου.
Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια όπου εκλέγονται, οι βουλευτές λαμβάνουν από 738,88 έως 935,88 ευρώ για την οργάνωση του γραφείου τους.  
  Ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.
 Οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν συσκευή κινητού και η Βουλή καλύπτει λογαριασμούς έως και 200 ευρώ. Αν υπερβούν το όριο, καταβάλλουν οι ίδιοι τη διαφορά. 
  Οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ)
  Αυτοκίνητο που το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ
Οι βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής (Α', Β' Αθηνών και Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής) δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Για τους βουλευτές περιφέρειας προβλέπεται Ι.Χ. έως 1.800 κ.εκ. και 1.200 ευρώ μίσθωμα. 
  Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας ή ρευστό, κατά μέσο 1.000 ευρώ, σε όσους επιθυμούν να μείνουν σε... διαμέρισμα.  
 Ταχυδρομική ατέλεια, ένα προνόμιο που υπολογίζεται σε 909,31 ευρώ.  
 Ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα.  
Οι βουλευτές της επαρχίας έχουν στη διάθεσή τους 104 αεροπορικά εισιτήρια τον χρόνο για να πηγαίνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.   
 Πενήντα δύο αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από... 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα. 
   Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις υπαλλήλους. Οι δύο είναι μετακλητοί και πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους και οι άλλοι δύο οι επιστημονικοί συνεργάτες από τη Βουλή.   
 Οικογενειακή παροχή και εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ περίπου 350 ευρώ. 
Συμμετοχή σε... κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα. Το ποσό αυτής της έξτρα αποζημίωσης μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Προβλέπονται 75 ευρώ ανά συνεδρίαση μετά τις περικοπές.  
 Ασυλία από όλα τα ποινικά και αστικά αδικήματα. Φέτος ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο αναστέλλονται τα φορολογικά και άλλα προνόμια των βουλευτών όταν καταδικαστούν αμετάκλητα για κακουργήματα, αλλά και για πλημμελήματα όπως η κλοπή, η απάτη, η εκβίαση, η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωση, η ψευδορκία, η απιστία περί την υπηρεσία, η παράβαση καθήκοντος, η συκοφαντική δυσφήμηση, η υπεξαγωγή εγγράφου, το έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και η οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής, καθώς και η παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 Όλοι οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν άτοκο δάνειο από τη Βουλή σε 48 μηνιαίες δόσεις μέσω παρακράτησης του ποσού που τους αναλογεί από τον μισθό τους.  
  Τα παιδιά των βουλευτών πηγαίνουν δωρεάν στον παιδικό σταθμό της Βουλής.  
 Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν από το συγκρότημα εξυπηρέτησης προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. 
(Πηγή: www.lifo.gr)

Δηλαδή, χωρίς να συμπεριλάβουμε τις δωρεάν αεροπορικές κ.λ.π. μετακινήσεις, τις ατέλειες διοδίων  καί άλλες ων ουκ έστι  αριθμός, οι πτωχοί μας βουλευτές παίρνουν 25.443,98 ευρώ το μήνα και αυτό επί 300= μας κάνει 7.633.194 ευρώ!!! (επισήμως) Δηλαδή 91.598.320 ευρώ το χρόνο (και ας μην υπολογίσουμε και τα "λειτουργικά " έξοδα της Βουλής)...
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ανάγκη να διατηρήσουμε τόσους βουλευτές και με τέτοιο κόστος.