5.1.18

Απειλεί ο πρώην αρχηγός τουρκικού Στόλου: O στρατός να είναι έτοιμος στο Αιγαίο

κ. Γκιουνέρ, για κοίταξε καλά στον καθρέφτη.Μοιάζεις για τούρκος;Ψάξε τη καταγωγή σου εσύ και όσοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι τούρκοι, ενώ δεν μοιάζουν καθόλου με τη ράτσα αυτή.Ψαχτείτε καλά, διαβάστε ιστορία και ίσως  διαπιστώσετε ότι από αλλού είναι η καταγωγή σας.Τιμωρείστε αυτούς που σας πήραν από τους γονείς σας και σας πότισαν με το οθωμανικό δηλητήριο.Ξυπνήστε επιτέλους! ΑΛΕΞ/Efenpress
_______________________________________________________________
Οι Tούρκοι τραβάνε το σχοινί και συνεχίζουν τα «νταηλίκια» και τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και σειρά πήρε ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος, Νουσρέτ Γκιουνέρ που μίλησε ανοιχτά για πόλεμο με αφορμή το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων πέραν των έξι ναυτικών μιλίων.

Οπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 πρώην αρχηγός του τουρκικού στόλου, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2013, λόγω των υποθέσεων «Βαριοπούλα» και «Εργκένεκον», διεμήνυσε με …τιτιβίσματα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα στο Αιγαίο και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «casus belli» (αιτία πολέμου) την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«ΗΠΑ και Ε.Ε. «κάνουν πλάτες» στην Ελλάδα»

Υποστήριξε ότι ΗΠΑ και ΕΕ «κάνουν πλάτες» στην Ελλάδα για να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια από τη φυσική ακτογραμμή. Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει ότι η χώρα μας «θα είναι η πιο επικίνδυνη απειλή που θα έχουμε αντιμετωπίσει από το 1923 και μετά».
Την ώρα, λοιπόν, που οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ο Τούρκος ναύαρχος επιδίδεται σε πολεμοχαρείς αναρτήσεις στο twitter, γράφοντας μεταξύ άλλων:«Ελπίζω η Ελλάδα, με τις πλάτες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, να μην προβεί στην “τρέλα” και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων.
Αν προβεί σε μία τέτοια τρέλα η Ελλάδα, θα είναι η πιο επικίνδυνη απειλή που θα έχουμε αντιμετωπίσει από το 1923 κι έπειτα. Δεν θα μοιάζει ούτε με το Ιράκ, ούτε με τη Συρία.
Η Κυβέρνηση ΑΚΡ πρέπει να αναθεωρήσει το έγγραφο που δεν θεωρεί «casus belli» την επέκταση από την Ελλάδα πέραν των 6 μιλίων των χωρικών της υδάτων και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα».
Ο Τούρκος ναύαρχος υποστηρίζει ότι το casus belli έχει πάψει να ισχύει από τότε που ήρθε στην εξουσία η τωρινή τουρκική κυβέρνηση και αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
«Ακόμη και η Τουρκία να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, επειδή η Ελλάδα διαθέτει τόσα πολλά νησιά στο Αιγαίο, θα γίνει μία ελληνική λίμνη, που δεν θα μπορεί να περνάει καν ο τουρκικός στόλος από το Αιγαίο», έγραψε ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.
TRIBUNE