17.1.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Στο HELLAS-SCIENCE

HELLAS-SCIENCE:



Li-Fi: Αυτή η λάμπα φέρνει ταχύτατο internet χωρίς την ακτινοβολία του Wi-Fi


Του Γιάννη Γορανίτη

Η μεγάλη έκθεση CES μπορεί να έριξε αυλαία στο Las Vegas, αλλά πολλές από τις συσκευές και τις τεχνολογίες που αποκαλύφθηκαν εκεί θα συνεχίσουν να μας απασχολούν το επόμενο διάστημα.
Μία από αυτές πιθανότατα θα είναι και η καινοτόμος λάμπα της γαλλικής Oledcomm. Ενδέχεται να θυμίζει ένα απλό φωτιστικό, αλλά πρόκειται για μια καινοτόμο συσκευή που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που συνδεόμαστε στο internet. Αξιοποιεί την τεχνολογία Li-Fi (Light Fidelity), η οποία έχει παρουσιαστεί εδώ και δέκα περίπου χρόνια ως μια υπό ανάπτυξη εναλλακτική του Wi-Fi.

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη: Ελληνίδα ερευνήτρια έλυσε το μυστήριο των «δύο Αδελφών»

Ενα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια βρήκε την λύση του από μια Ελληνίδα αρχαιολόγο η οποία έλυσε τον γρίφο των δύο διάσημων ανδρικών μούμιων που φυλάσσονται στο Μουσείο του Μάντσεστερ, οι οποίες είχαν βρεθεί στον ίδιο τάφο και έχουν ονομασθεί «Οι δύο Αδελφοί».

Εκτακτη ανακοίνωση NASA: «Πιθανόν υπάρχει νερό στην Σελήνη» - Ανοίγει ο δρόμος για τον αποικισμό της από ανθρώπους;

Μια σπουδαία ανακάλυψη η οποία μπορεί ν’ αλλάξει πολλά στο πως βλέπουμε τη Σελήνη πραγματοποίησε η NASA, καθώς όπως ανακοίνωσε εντοπίστηκαν υπολείμματα λάβας σε τρύπες που βρέθηκαν κοντά στο Βόρειο Πόλο της Σελήνης, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι στα συγκεκριμένα σημεία, υπήρχε ή και υπάρχει νερό, σε στερεά μορφή.

Ερευνα: Διαλύστε τους θρόμβους με απόλυτα φυσικό τρόπο - Δείτε πώς θα το επιτύχετε


Η κανέλα παλαιότερα ήταν πολύτιμο υλικό ανταλλαγής αγαθών μαζί με το αλάτι, τη μαστίχα Χίου, και άλλα βότανα.
Ερευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ απέδειξε ότι χάρη στην ουσία σιναμαλδεύδη που περιέχει και την επίδρασή της αυτής στα αιμοπετάλια, βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό.


Δεν δείχνει σημάδια εξωγήινης ζωής ή τεχνολογίας ο αστεροειδής- πούρο


Οι πρώτες παρατηρήσεις -με ραδιοτηλεσκόπιο του προγράμματος Breakthrough Listen- του ασυνήθιστα μακρουλού αστεροειδούς Οουμουαμούα με σχήμα πούρου δεν δείχνουν κάποια σημάδια εξωγήινης ζωής ή εξωγήινης τεχνολογίας.
Με «άδεια χέρια» κατέληξε και η αντίστοιχη έρευνα που έκανε στον ίδιο αστεροειδή το άλλο πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων σημάτων SETI, το οποίο χρησιμοποίησε τη διάταξη ραδιοτηλεσκοπίων ‘Αλεν στην Καλιφόρνια.

Έλληνες χημικοί μηχανικοί της διασποράς ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό καταλύτη


Το μεθάνιο του σχιστολιθικού αερίου μετατρέπει αποτελεσματικά σε καύσιμα υδρογονανθράκων ένας καινοτόμος καταλύτης, τον οποίο δημιούργησαν Έλληνες χημικοί μηχανικοί σε Βρετανία και ΗΠΑ, σε συνεργασία με ξένους συναδέλφους τους. O καταλύτης αποτελείται από ένα νέου τύπου κράμα πλατίνας και χαλκού.

Το κολπάκι για να αλλάζετε στο φτερό Wi-Fi δίκτυο

Για κάποιον ακατανόητο λόγο, η εναλλαγή από το ένα Wi-Fi δίκτυο στο άλλο δεν είναι όσο φανερή θα έπρεπε και πολλοί χρήστες παραπονιούνται πως έχουν μεγάλο πρόβλημα εδώ.
Πρέπει κάθε φορά, όπως εξομολογούνται σε σχετικά φόρουμ, να πηγαίνουν στα Settings, να επιλέγουν το Wi-Fi και αλλάζουν δίκτυο από κει.
Δεν μπορεί όμως, θα υπάρχει και πιο γρήγορος τρόπος, σωστά; Ολόσωστα!

Τι είναι ο «εξωγήινος» θρόνος που λέγεται ότι βρέθηκε σε μυστικό θάλαμο της Πυραμίδας του Χέοπα


Την πεποίθηση ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας κρύβει σε έναν μυστικό θάλαμο που ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό της έναν «εξωγήινο» θρόνο που ανήκε στον Φαραώ Κουφού και δημιουργήθηκε από τον πυρήνα ενός μετεωρίτη, εξέφρασε ο Giulio Magli καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.
«Υπάρχει μία πιθανή ερμηνεία, η οποία είναι σύμφωνη, σε ικανοποιητικό βαθμό, με αυτά που γνωρίζουμε για την αιγυπτιακή ταφική θρησκεία, μέσα από τα κείμενα των Πυραμίδων. Σε αυτά τα κείμενα αναφέρεται ότι ο Φαραώ προτού φτάσει στα αστέρια του Βορρά, πρέπει να περάσει τις “πύλες του ουρανού” και να καθίσει στον “σιδερένιο θρόνο»” του», εξηγεί ο καθηγητής.


Bρέθηκαν τεράστια αποθέματα νερού στον Άρη: «Ο πλανήτης είναι άμεσα αποικίσιμος» λέει η NASA!

Τεράστια αποθέματα νερού σε μορφή πάγου εντόπισε η NASA λίγο κάτω από την επιφάνεια του Άρη, σε οκτώ διαφορετικά σημεία όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία

Συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα: Σήματα με «περίεργη προέλευση» από το διάστημα

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς την υπόθεση της εξωγήινης ζωής και προέλευσης των σημάτων...», δήλωσε ένας από τους επικεφαλής του προγράμματος

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι διαστημικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, μετά την «υποδοχή» ραδιοσημάτων «περίεργης προέλευσης» από εξαιρετικά μακρινό σημείο του διαστήματος.