6.1.18

Μαλάτεια: Ξεκινούν οι εργασίες για την υποδοχή των πρώτων τουρκικών F-35A - Παραδίδονται τον Αύγουστο του 2018 !


Τη στιγμή που η ΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση «αιώρησης» χωρίς να έχει στο ορατό μέλλον κάποιο προγραμματισμό για την ενίσχυση της αποτρεπτικής της ισχύος, η τουρκική Αεροπορία ξεκινά τις εργασίες για την υποδοχή των πρώτων F-35A.

Έτσι ανέθεσε συμβόλαιο ύψους 95.508.904 ευρώ στην τουρκική εταιρεία Nurol Holding (Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş.) για την έναρξη των εργασιών δημιουργίας των υποδομών στην 7η κύρια βάση αεριωθουμένων  στην Μαλάτεια προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των αεροσκαφών.
Τα έργα αφορούν το σύνολο των εγκαταστάσεων που πρόκειται να δημιουργηθούν και σε αυτές περιλαμβάνονται τα θωρακισμένα υπόστεγα των αεροσκαφών, υπόστεγα συντήρησης, διάδρομοι και τροχόδρομοι, κτίρια για το προσωπικό μέχρι και αθλητικό κέντρο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα yeniakit τα πρώτα δύο τουρκικά αεροσκάφη πρόκειται να παραδοθούν στην τουρκική Αεροπορία στα μέσα του 2018 στην ΑΒ Luke στις ΗΠΑ. Εκεί θα παραμείνουν στην 63η Μοίρα για διάστημα ενός έτους περίπου όπου εκπαιδεύονται από κοινού Αμερικανοί και Τούρκοι πιλότοι πριν τα αεροσκάφη έρθουν στην Τουρκία το 2019.
Ο οργανισμός αμυντικής βιομηχανίας SSM έχε στο μεταξύ δημιουργήσει το πρόγραμμα HvBS-JSF το οποίο αφορά την ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών ανάμεσα στη τουρκική και την αμερικανική Αεροπορία προκειμένου να υπάρχει ομαλή ανταλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών για το F-35A.
Είναι απορίας άξιον πάντως ποιοι θεωρούν στην ημεδαπή ότι για κάποιο αδιόρατο λόγο τα F-35A δεν θα παραδοθούν στην τουρκική Αεροπορία, περιμένοντας τον από μηχανής θεό για βγάλει την ΠΑ από την στενωπό που βρίσκεται σήμερα και που σε λίγα χρόνια, ουσιαστικά ελάχιστα, θα γίνει αδιέξοδο.
«Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά   έλα πάρε και το δικό μου» λένε οι στίχοι του τραγουδιού μα πόσο επίκαιροι είναι στην περίπτωσή μας."