7.1.18

Οι ισλαμιστές λένε ότι κτύπησαν με οπλισμένα drones τα α/α S-400 στην Χμέιμιμ! - Βίντεο με Pantsir S.1 εν δράσει

Σε συνέχεια της χθεσινής μας είδησης για την ξαφνική επίθεση με drones των ισλαμιστών κατά της ρωσικής βάσης Χμέιμιμ στην Λατάκεια στη Συρία και λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη επίθεση με όλμους που προξένησε καταστροφές σε ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούν από την βάση η ισλαμική Ahrar al-Alawite ισχυρίζεται ότι σε νέα επίθεση στη βάση με την χρήση drone με εκρηκτικά, προκλήθηκαν ζημιές στο αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Το βέβαιο είναι ότι επιχειρήθηκε προσβολή της βάσης αφού το βίντεο δείχνει τα Pantsir S.1 να βάλλουν με τα πυροβόλα τους μέσα στη νύχτα.
Την είδηση μετέδωσε και ρωσικό διαδικτυακό κανάλι χωρίς όμως να μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει. Στοιχεία σε κάθε περίπτωση για το αν είναι αλήθεια τα λεγόμενα από τους ισλαμιστές δεν υπάρχουν.
Τα SHORADS Pantsir S.1 που προστατεύουν την βάση, εντόπισαν, πάντως τα drones και επιχείρησαν να τα κτυπήσουν.
Το ότι μπορεί να επλήγη κάποιο μέρος του συστήματος S-400 για παράδειγμα κάποιος από τους εκτοξευτές ή κάποιο βοηθητικό όχημα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καθώς μιλάμε για μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση.
Επίσης αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι το σύστημα προστασίας χαμηλού ύψους του εν λόγω συστήματος που είναι τα Α/Κ συστήματα PANTSYR-S1 έχουν αποδώσει θαυμάσια καθώς αναχαιτίζουν ταυτόχρονα σειρά εισερχομένων απειλών από πολλές κατευθύνσεις, αλλά φαίνεται ότι δεν είχε προβλεφθεί η επίθεση με μικρά drone.

Το βίντεο που μεταδίδουν με την αναχαίτιση της προσβολής
pronews