10.1.18

Τι θα γίνει επιτέλους ; Βρομά μπαρούτι!

Τι περιμένει το ΥΔΤ για να τους αφοπλίσει; 

Αντί να φυλακίσουν τους δράστες ή να τους  εκτοπίσουν τους δίνουν ιθαγένεια, άδειες για κατοχή όπλων, κοινωνικό μέρισμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τώρα και άλλα έξτρα επιδόματα τέκνων!!! Juan


Ξεσηκωμός των κατοίκων στα Άνω Λιόσια: Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ρομά έξω από Γυμνάσιο

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» λένε οι γονείς υπενθυμίζοντας σε όλους το ατυχές συμβάν του Μενιδίου - Συνεπλάκησαν περίπου 150 άτομα με καραμπίνες και άλλα όπλα!

Συγκέντρωση κατά της βίας, διοργανώνει αύριο το πρωί στις 7:30 έξω από το σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων με αφορμή την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο οικογενειών ρομά έξω από το προαύλιο του σχολείου.


Με ένα απρόσμενο γεγονός ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα το μεσημέρι καθηγητές και μαθητές καθώς μια ομάδα ρομά άρχισε να πυροβολεί έξω από το σχολείο τους, την στιγμή μάλιστα που στο κτίριο υπήρχε κόσμος. 

Η διεύθυνση του σχολείο μαζί με τους καθηγητές κλείστηκαν μέσα στο σχολείο χωρίς να επιτρέψουν στους μαθητές να φύγουν από το χώρο ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν την Άμεση Δράση.  
Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 200 παιδιά και την ώρα που συνέβη το περιστατικό της συμπλοκής των ρομά, κάποια από αυτά ήταν στο προαύλιο λόγω κενού, ενώ κάποια άλλα είχαν μάθημα γυμναστικής και από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή κάποιο σοβαρό ατύχημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες των μαθητών, οι ρομά ήταν δεκάδες, περίπου στα 150 άτομα και αρκετοί από αυτούς κρατούσαν καραμπίνες στα χέρια και όταν ήρθαν σε επαφή αντάλλαξαν αρκετούς πυροβολισμούς ακριβώς έξω από το σχολείο.

Αιτία αυτής της συμπλοκής, φαίνεται να είναι οικογενειακές διαφορές των δύο εμπλεκομένων οικογενειών, καθώς εδώ και περίπου δύο χρόνια τα παιδιά τους είχαν παντρευτεί και χωρίσει και συχνά ενοχλούν την περιοχή με τις προστριβές τους.

Να σημειωθεί πως η μια οικογένεια ρομά μένει δίπλα στο σχολείο του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και η δεύτερη οικογένεια επί της λεωφόρου Φυλής.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν μέχρι και την λεωφόρο Φυλής όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων και τοπικών site λίγο έλειψε να μετατραπούν σε γενικευμένη σύρραξη των δύο οικογενειών με άγνωστες συνέπειες για κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς. 

Να σημειωθεί πως από την αστυνομία δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο συμβάν καθώς όταν έφτασε περιπολικό να ελέγξει την κατάσταση όλα είχαν τελειώσει.

«Ταραχτήκαμε όταν μάθαμε ότι έπεσαν πυροβολισμοί στο σχολείο των παιδιών» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κ. Μαρία Αδελιανάκη πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων ανακοινώνοντας κινητοποίηση των γονέων, αύριο στις 7:30 το πρωί έξω από το σχολείο.

Η πρόεδρος του συλλόγου σε δηλώσεις της στο protothema.gr, υπογράμμισε πως οι γονείς είναι ανάστατοι από το ακραίο συμβάν που συνέβη μέρα μεσημέρι στο σχολείο τους την ώρα μάλιστα που βρισκόντουσαν μέσα τα παιδιά.

Μάλιστα τόνισε ότι παρόλο που τηλεφώνησαν στο γρήγορα στην Άμεση Δράση εκείνοι με την σειρά τους καθυστέρησαν να φτάσουν στο σημείο και αν ελέγξουν την έκρυθμη κατάσταση.
protothema