7.1.18

Οι ΗΠΑ περιμένουν την πιο κρύα νύχτα της ιστορίας τους: «Πάγωσαν» οι αερομεταφορές

Η θερμοκρασίες θα φτάνουν τους -35C στην περιοχή Berkshire Hills της Μασαχουσέτης - Η περιοχή μπορεί να μην αρχίσει να ζεσταίνει μέχρι αργά την επόμενη εβδομάδα - Σε τουλάχιστον 1.600 πτήσεις καταγράφηκαν καθυστερήσεις, ενώ σχεδόν 700 πτήσεις ακυρώθηκαν

Μέρη των ΗΠΑ περιμένουν αυτήν που θα μπορούσε να είναι η πιο κρύα νύχτα στην ιστορία της χώρας, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν τόσο χαμηλά όσο οι -35 βαθμοί Κελσίου. Η ανατολική ακτή βρίσκεται εν μέσω μίας αρκτικής «βόμβας», που έφερε περισσότερο από ένα μέτρο χιόνι, ανέμους με ταχύτητες τυφώνων και παράκτιες πλημμύρες.


Στη Βοστώνη, τα αυτοκίνητα είχαν παγώσει στο έδαφος αφού τα νερά πλημμυρισμένα μετατράπηκαν σε πάγο, ενώ οι συνθήκες ήταν τόσο κακές σε κάποια σημεία, χρειάζονται σκάφη για τη διάσωση ανθρώπων. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη ήταν σε χαμηλά επίπεδα την Παρασκευή, φτάνοντας μόνο κοντά στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ο άνεμος και ο κρύος αέρας θα περάσουν από την περιοχή από τη Μεσο-Ατλαντική περιφέρεια στη Νέα Αγγλία, με ψυχρό αέρα που θα κάνει τους ανθρώπους να τρέμουν σε θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους -35C στην περιοχή Berkshire Hills της Μασαχουσέτης. Η περιοχή μπορεί να μην αρχίσει να ζεσταίνει μέχρι αργά την επόμενη εβδομάδα. 
Τα σχολεία και οι επιχειρήσεις έκλεισαν, οι πτήσεις και τα ταξίδια με το τρένο ανακόπηκαν και πολλές χιλιάδες άνθρωποι είχαν αποκλειστεί. Οι άνεμοι έφθασαν τα 70 μίλια/ώρα, ενώ ορισμένα τμήματα είδαν έως και 18 εκατοστά χιονιού.

«Πάγωσαν οι αερομεταφορές»
Το κύμα ψύχους και οι πολικές θερμοκρασίες «παρέλυσαν» σήμερα το βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές.

Στη Νέα Υόρκη το θερμότερο έδειξε -10 βαθμούς Κελσίου και προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο οι κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης ντύθηκαν ζεστά, φορώντας πολλά ρούχα, για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Πολλοί ήταν οι τολμηροί που περπάτησαν έως τον ποταμό Χάντσον, τμήμα του οποίου έχει παγώσει, για να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο.



Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware σε τουλάχιστον 1.600 πτήσεις καταγράφηκαν καθυστερήσεις, ενώ σχεδόν 700 πτήσεις ακυρώθηκαν έως τις 12.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.



Σε διάφορα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, περίπου το 1/3 των πτήσεων επηρεάστηκε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Όπως έγινε γνωστό από το Flightradar, οι επιβάτες μιας πτήσης από το Πεκίνο που έφθασε στο JFK χρειάστηκε να περιμένουν 7 ολόκληρες ώρες προτού οι αρχές δώσουν το πράσινο φως για την αποβίβασή τους.
 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίσης στο JFK, ένα αεροσκάφος της εταιρείας China Southern Airlines προσέκρουσε σε ένα άλλο αεροσκάφος της Kuwait Airways στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.



Νωρίς σήμερα το πρωί, στο όρος Ουάσιγκτον στο Νιου Χαμσάιρ, ο υδράργυρος «βούτηξε» στους -38 βαθμούς κελσίου και η περιοχή συγκαταλέγεται πλέον στις πιο παγωμένες παγκοσμίως.



Στον Καναδά, όπου επικρατεί εδώ και δύο εβδομάδες τσουχτερό κρύο, οι θυελλώδεις άνεμοι και το χιόνι είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους του οδικού άξονα στο ανατολικό Κεμπέκ και το Νιου Μπράνσγουικ.



Οι μετεωρολόγοι διατηρούν σε ισχύ τις προειδοποιήσεις για δριμύ ψύχος στο ανατολικό τμήμα του Καναδά με την αίσθηση της θερμοκρασίας στο ανθρώπινο σώμα να υπολογίζεται στους -50 βαθμούς κελσίου στο Οντάριο και το Κεμπέκ.


 







protothema