13.1.18

Συρία: Στο «φως» της δημοσιότητας βίντεο με την ένοπλη δράση των "Ελλήνων" αναρχικών στη Ράκα!Δεν έφαγαν εδώ το ξύλο που έπρεπε, ούτε στάλθηκαν σε καταναγκαστική εργασία (που θα έπρεπε να υπάρχει για τέτοιους τύπους) και πήραν τα μυαλά τους αέρα, με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, μαζί με τους άλλους κάφρους αραπάδες, αποτελούντες όλοι μαζί ένα συνονθύλευμα καλοπληρωμένων δολοφόνων. Juan
Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει Έλληνες αναρχικούς που ταξίδεψαν στη Συρία για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι εικόνες είναι από τη Ράκα και οι αναρχικοί ανήκουν στον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης.
Το βίντεο, σύμφωνα με το κείμενο που το συνοδεύει, αφιερώνεται «σε εκείνους που έπεσαν μάρτυρες, σε εκείνους που τραυματίστηκαν και σε εκείνους που έχουν υποστηρίξει την υπεράσπιση και την εξάπλωση της επανάστασης».
Σημειώνεται πως πρόσφατα είχε γίνει γνωστό πως ένα μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» επέστρεψε στην Ελλάδα. Το μέλος αυτό, τελευταίο χρονικό διάστημα, βρισκόταν στη Συρία όπου πολέμησε στο πλευρό των Κούρδων κατά δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.
Ο συγκεκριμένος αναρχικός «αποφάσισε να ενταχθεί στο Ιnternational Freedom Batallion, έναν απόλυτα εθελοντικό μηχανισμό που ανήκει στη δύναμη των Κουρδικών Μονάδων προστασίας του λαού (YPG) και να πολεμήσει από τις τάξεις του, υπερασπίζοντας μια δίκαιη υπόθεση αλλά και ένα κοινωνικό και πολιτικό πείραμα σε μια περιοχή που καθορίζει τις παγκόσμιες εξελίξεις. Να τα υπερασπιστεί ενάντια σε μια από τις πιο βάρβαρες εκδοχές εξουσίας», αναφερόταν στο κείμενο που είχε αναρτηθεί σε ιστοχώρο του αναρχικού χώρου.
pronews