8.1.18

Κρήτη: Θρίλερ με ελληνικών συμφερόντων πλοίο που ελέγχεται για μεταφορά εκρηκτικών


Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν ελέγχο στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο Andromeda. 
Συγκεκριμένα, το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία Τανζανίας, ελέγχεται ως ύποπτο για μεταφορά εκρηκτικών, ενώ το πλήρωμα του απαρτίζεται από Ινδούς, Ουκρανούς και έναν Αλβανό υπήκοο. 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Αλεξανδρέτα της Τουρκίας, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και εντοπίστηκε να πλέει ανοικτά των ακτών της Συρίας και της Λιβύης δίχως να «πιάνει» λιμάνι.
Ζήτησε να καταπλεύσει προ τριημέρου στους Καλούς Λιμένες στη Νότια Κρήτη αλλά δεν πήρε σχετική άδεια. Χθες, προσέγγισε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και αποφασίστηκε να ελεγχθεί από άντρες του λιμενικού. γ
Γινεται έρευνα στο εσωτερικό με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων που μεταφέρθηκαν για το σκοπό αυτό από την Αθήνα στο Ηράκλειο. 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι έχουν εντοπιστεί εκρηκτικές ύλες στα αμπάρια του, ενώ ελέγχεται η νομιμότητα του φορτίου.
kathimerini