16.1.18

Βαθιά θρησκευόμενοι και με οικονομικά προβλήματα οι γονείς - τέρατα στην Καλιφόρνια

Κρατούσαν αλυσοδεμένα, χωρίς φαγητό, τα 13 παιδιά τους - «New York Times», «CNN» «BBC»  και πολλά άλλα μεγάλα πρακτορεία επισημαίνουν ότι κανείς δεν είχε υποψιαστεί τίποτα - Τι λέει η μάνα του άντρα - δυνάστη στο «CNN»

Ως βαθιά θρησκευόμενοι, με οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, και με ένα ήσυχο προφίλ οικογένειας στη γειτονιά περιγράφονται στον διεθνή Τύπο οι γονείς τέρατα που κρατούσαν αλυσοδεμένα και χωρίς φαγητό τα 13 τους παιδιά. 


Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η οικογένεια δεν είχε δώσει δικαιώματα με περίεργες κινήσεις ή αντιδράσεις και προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι «New York Times», «CNN» «BBC» «Daily Telegraph» και πολλά άλλα μεγάλα πρακτορεία επισημαίνουν ότι κανείς δεν είχε υποψιαστεί τίποτα, αντιθέτως, σε μαρτυρίες, όλοι μιλούν για μια φιλήσυχη οικογένεια που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι είχε «χτίσει» ένα κολαστήριο για τα ίδια του τα παιδιά. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν,  που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο 57χρονος πατέρας Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν, εργαζόταν ως μηχανικός στην Καλιφόρνια, σε μια εταιρεία που το 2011 κήρυξε πτώχευση. Τα χρήματα, βέβαια που λάμβανε από τη δουλειά του ήταν πάρα πολλά. 

Οι γονείς - τέρατα μαρτυρούν στο βλέμμα τους ότι κάτι δεν πήγαινε καλά... - Η μητέρα Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών από αριστερά και ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών στα δεξιά 

 To CNN κάνει λόγο για 140.000 δολάρια το χρόνο.Συνάδελφός του αναφέρει την ίδια ώρα, ότι ο 57χρονος ήταν ένας ήσυχος άντρας και ότι κανείς δεν περίμενε να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στα παιδιά του. 

Μαρτυρίες γειτόνων αποκαλύπτουν ότι παρόλα αυτά ακούγονταν στη γειτονιά ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. 

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα λεγόμενα της μητέρας του 57χρονου, της Μπέτυ, η οποία δηλώνει στο CNN ότι οι γονείς ήταν υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους, ότι πήγαιναν όλοι μαζί διακοπές, ενώ όταν έβγαιναν έξω τα παιδιά έμπαιναν σε σειρά ανάλογα με την ηλικία τους. 

Οι New York Times μεταφέρουν το κλίμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό έξω από το σπίτι κολαστήριο εκεί όπου, η περιοχή έχει κατακλυστεί από κάμερες και φωτογράφους. Το χρονικό της ιστορίας που έχει συγκλονίσει τον κόσμο
Δώδεκα άνθρωποι, αδελφοί και αδελφές μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση –δεμένους με αλυσίδες, μέσα στη βρομιά, στα όρια της λιμοκτονίας– μέσα στο σπίτι τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.


Οι γονείς συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από ένα δέκατο τρίτο θύμα: ένα κορίτσι 17 ετών, που ξέφυγε από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, δυο ώρες με το αυτοκίνητο νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες. 
Η νεαρή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 πρόσωπα, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι. «Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες».

«Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Το δέκατο τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα κορίτσι που ειδοποίησε τις αρχές –αστυνομικοί είπαν ότι αρχικά νόμιζαν πως ήταν περίπου 10 χρονών– κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει την Άμεση Δράση την Κυριακή.

Οι γονείς των παιδιών, ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και διότι έθεσαν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο.
Η χρηματική εγγύηση που ορίστηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα 9 εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε η αστυνομία.

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα. Τα υπόλοιπα επτά είναι άνω των 18 ετών. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Η αστυνομία τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι δεν είναι σαφές γιατί οι γονείς κρατούσαν τα 13 παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Ένας γείτονας που απάντησε στο τηλέφωνο τη Δευτέρα σημείωσε ότι η γειτονιά όπου βρίσκεται το σπίτι είναι νεόδμητη. Είπε πως δεν γνώριζε την οικογένεια Τέρπιν, και πως δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ασυνήθιστο στη γειτονιά.

Η συνοικία αποτελείται από μονοκατοικίες, συνήθως ενός επιπέδου.

Οι γονείς αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή την Πέμπτη. 

protothema