18.1.18

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ " ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ"

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ


Η ταινία ξεκινά με τον Θανάση Φουκαρά να έχει εισβάλει σε ένα σπίτι, φαινομενικά, για να ληστέψει. Όταν κατά τη διαφυγή του πηδά από το παράθυρο, τον βλέπει ένας αστυνομικός και τον οδηγεί μέσα στο σπίτι, για να δουν τι έκλεψε.
Όταν η οικογένεια παρατήρησε πως δεν της λείπει τίποτα, άρχισε τότε ο Θανάσης να του εξιστορεί την ιστορία του, λέγοντας τους ότι δεν είναι κλέφτης, παρά μόνο βγάζει ένα παντελόνι κάτω από το σακάκι του, το οποίο ήταν και το μόνο πράγμα που είχε πάρει.
Η εξιστόρηση αρχίζει μέσα σε ένα κατάστημα που πουλά υφάσματα. Ο Θανάσης προσπαθούσε να ακούει ένα αγώνα στο ραδιόφωνο, ενώ κάποιες πελάτισσες θέλανε να εξυπηρετηθούν. Εν τέλει δεν τις εξυπηρέτησε και όχι μόνον αυτό, τα έκανε και λίγο μαντάρα μέσα στο μαγαζί, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του. Κατόπιν πάει να ανακοινώσει στην αγαπημένη του, τη Μαρίκα, ότι τον απολύσανε και από αυτή τη δουλειά. Αυτοί είχαν σκοπό να παντρευτούν. Ωστόσο οι συνεχείς απολύσεις του Θανάση, δεν το επέτρεπαν αυτό. Παράλληλα, τη Μαρίκα την ήθελε και ένας έμπορος ξυρών καρπών της γειτονιάς, ο Χαραλάμπης, ο οποίος είχε και στρωμένη δουλειά και λεφτά. Θλιμμένος ο Θανάσης, σκεπτόμενος ότι θα χάσει τη Μαρίκα του βρισκόταν σε απόγνωση. Όμως, μία φορά που καθόταν σε ένα ταβερνάκι, τον πλησίασε μια τσιγγάνα και του είπε ότι αν θέλει τύχη, τότε θα πρέπει να βρει ένα παντελόνι, ένας ευτυχισμένου ανθρώπου και να το φορέσει για 30 ημέρες, και όλα του τα προβλήματα θα εξαφανιστούν. Ο Θανάσης ξεκίνησε την εύρεση ενός τέτοιου παντελονιού και, παράλληλα, έναν ευτυχισμένο άνθρωπο.
Δεν κατάφερνε να βρει έναν ευτυχισμένο άνθρωπο. Ενώ παράλληλα έχασε και τη Μαρίκα από τον Χαραλάμπη. Τότε πιάνει δουλειά σε ένα καθαριστήριο για να έχει ευκολότερη πρόσβαση στα παντελόνια. Αλλά και πάλι τίποτα. Κάποια στιγμή ένας πελάτης, που έμοιαζε πολύ ευτυχισμένος του λέει ότι πάνε με την οικογένεια για μπάνια στη θάλασσα μία συγκεκριμένη ώρα, έτσι ο Θανάσης, δεν έχασε ευκαιρία και πήγε στη θάλασσα εκείνη. Εκεί, προς έκπληξή του βρίσκονται οι Μαρίκα και ο Χαραλάμπης. Ωστόσο, ο Χαραλάμπης, πριν πάρει τη Μαρίκα και πάνε στη θάλασσα, είπε πολλές φορές το πόσο ευτυχισμένος είναι. Ο Θανάσης δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε το παντελόνι του Χαραλάμπη. Κατόπιν, στο λεωφορείο κάποιο επιτήδειος θα του κλέψει το παντελόνι ενόσω κοιμόταν. Παράλληλα, η Μαρίκα πάει στο μαγαζί του Χαραλάμπη να του φέρει άλλο παντελόνι, για να μην επιστρέψει με μαγιό στην Αθήνα. Εκεί θα ανακαλύψει πως τα στοιχάκια που τους έλεγε -καθώς τον θεωρούσε μεγάλο ποιητή- για να την καταφέρει ήταν όλα παρμένα από το ημερολόγιο και τότε θυμώνει και αποφασίζει να τον αφήσει εκεί, στην παραλία.
Φτάνοντας στο τέλος της εξιστόρησης ο Θανάσης, μη γνωρίζοντας φυσικά τι έχει γίνει με τη Μαρίκα, αποκαλύπτει στους ανθρώπους που επιχείρησε να κλέψει το παντελόνι πώς κατάλαβε ότι είναι ευτυχισμένος ο Βαγγέλης, ο σύζυγος. Τον είχε δει σε ένα πάρκο, να παίζει με το μωράκι του, και είδε το πόσο ευτυχισμένος ήταν. Αφού τελείωσε την ιστορία του, ο αστυνομικός δε βρήκε τον λόγο να τον πάρει στο κρατητήριο, ενώ και οι νοικοκύρηδες δεν του κάνανε μήνυση. Όμως, ο σύζυγος αρνήθηκε να του δώσει το παντελόνι, επικαλούμενος ότι «δε φέρνουν τα παντελόνια την ευτυχία, εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε την τύχη μας». Αφού ο Θανάσης έφυγε, το ζευγάρι αποφάσισε να τον βοηθήσει, έτσι ο σύζυγος πάει στο καθαριστήριο όπου δούλευε να τον προσλάβει ξανά και η σύζυγος πήγε στο κομμωτήριο να μιλήσει με τη Μαρίκα. Η ταινία τελειώνει με τη Μαρίκα να έχει πάει στο καθαριστήριο και να ζητάει συγγνώμη από τον Θανάση, ενώ, τέλος, τους δείχνει όλους μαζί σε εκείνο το πάρκο που ο Θανάσης είδε τον Βαγγέλη, ευτυχισμένο, για πρώτη φορά.