23.1.18

Οι Anonymous Greece επιτέθηκαν στην ΕΡΤ ως απάντηση για την απαράδεκτη «κάλυψη» του συλλαλητηρίου

Ως γνωστόν η EΡΤ ούτε είδε, ούτε άκουσε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, τον "σεισμό" της πλατείας Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και μάλιστα είχε αναφέρει ότι παρέστησαν «δεκάδες πολιτών»

Όπως φαίνεται αποφάσισαν να της δώσουν την κατάλληλη απάντηση με επίθεση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και τις βάσεις δεδομένων της όπως ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας οι Anonumous με μηνύματα που ανήρτησαν στο Facebook.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησαν για κάποια ώρα κατάφεραν να «ρίξουν» την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κατάφεραν επίσης να «βάλουν χέρι» στις 16 βάσεις δεδομένων της ΕΡΤ υποκλέπτοντας δεδομένα 60 gigabytes.
Αν και στα μηνύματά τους δεν ανακοίνωσαν τον ακριβή λόγο για τον οποίο έκαναν αυτή την κυβερνοεπίθεση, η λέξη «PayBack» που χρησιμοποίησαν προκάλεσε συνειρμούς ότι πρόκειται για «απάντηση» στο ότι η ΕΡΤ  δεν μετέδωσε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Η ΕΡΤ μάλιστα στην χθεσινή κατακραυγή είχε πει το κορυφαίο «τα ιδιωτικά κανάλια έδειξαν λιγότερα πλάνα από το συλλαλητήριο...». 


pronews