1.1.18

Βίτσας: Δέσμευση πρωθυπουργού το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών των ενστόλων


Τη δέσμευση του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας και του ίδιου, για την καταβολή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών των στρατιωτικών, εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα asfalistiko.gr αναφέρθηκε επίσης στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, με την οποία θα αποσαφηνίζεται ο υπολογισμός της μάχιμης πενταετίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «είναι ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη θετική ανταπόκριση για το συγκεκριμένο αίτημα».

Σχετικά με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Βίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει «η λογική, ιδιαίτερα για τα παιδιά που είναι στα σύνορα ή μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, να υπηρετούν στον χώρο τους, στην περιοχή τους».
Σε ό,τι αφορά πτυχές της ζωής των στρατευμένων, είπε ότι για ειδικές κατηγορίες κληρωτών, όπως οι γιατροί, δίνεται η δυνατότητα ο χρόνος θητείας τους σε απομακρυσμένα σημεία να προσμετράται στο αγροτικό τους, και παράλληλα «να πληρώνονται με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με το υπουργείο Υγείας, κανονικά σαν αγροτικοί γιατροί».
 aftodioikisi.gr
____________________
Ας ελπίσουμε για πραγματοποίηση των δεσμεύσεων, γιατί η κυβέρνηση είναι δέσμια των χιλιάδων απραγματοποίητων δεσμεύσεων!!! (Για ...δέσιμο!)
Juan