21.1.18

Φωνή λαού-Οργή Θεού: 200.000 πολιτών ήδη στην πλατεία Αριστοτέλους - Ερχονται κι άλλες δεκάδες χιλιάδες


Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες σπεύδουν ή έχουν ήδη αφιχθεί στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης για να μην επιτρέψουν την ιστορική υπεξαίρεση του ονόματος και των ιστορικών τίτλων, αλλά και την συντριβή των αλυτρωτικών τάσεων Σλάβων, Βουλγάρων και Αλβανών στα ελληνικά βόρεια εδάφη.

 Από χθες, εκατοντάδες λεωφορεία, χιλιάδες ΙΧ, μοτοσυκλέτες, ακόμα και... άλογα καταφθάνουν από ολόκληρη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Συνεχώς συρρέουν και περισσότεροι πολίτες που θα φωνάζουν μόνο ένα σύνθημα η "Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική".
Από τα μεγάφωνα,οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 200.000 Ελληνες, μέχρι στιγμής μία ώρα πριν ξεκινήσει η εκδήλωση!
Πολλά πούλμαν με πολίτες που θέλουν να φτάσουν στην συγκέντρωση έχουν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων και για τον λόγο αυτό θα καθυστερήσει 30' να ξεκινήσει η εθνική εκδήλωση. Ολοι οι δρόμοι περιφερειακά έχουν κολλήσει. Πάνω από 20.000 άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν στην συγκέντρωση. 
Οι Θεσσαλονικείς, ακόμα δεν έχουν πάει οι περισσότεροι! Τώρα ξεκινούν από τς γειτονιές τις πόλης, νέοι, γέροι, οικογένειες ολόκληρες να δώσουν την παρουσία τους για την υπεράσπιση της "Μακεδονίας".
Σύμφωνα με τους ρεπόρτερς του pronews.gr στην πλατεία Αριστοτέλους, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο εκτείνονται σε μια απόσταση περίπου δυόμιση  χιλιομέτρων, από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία - Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. 
Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής (21/1), στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.
pronews